't Noorden, gastvrijheid in vroeger tijden. Foto: collectie Leo van der Linde
't Noorden, gastvrijheid in vroeger tijden. Foto: collectie Leo van der Linde

’t Noorden zoekt foto’s van feesten en partijen voor tentoonstelling

Algemeen

AALTEN - ’t Noorden in Aalten heeft een rijke historie. Deze gaat al terug tot het jaar 1866. In 2016 vierde men grootscheeps het 150-jarig bestaan. Wesley Huning, de huidige eigenaar, is op zoek naar foto’s van feesten en partijen om deze in de Huyskamer van dit restaurant tentoon te stellen. 

Door Leo van der Linde

In de loop der jaren heeft ‘t Noorden al het één en ander verzameld. Men heeft het idee dat er onder de mensen die ooit feest hebben gevierd bij ’t Noorden nog interessant fotomateriaal aanwezig is. De bedoeling is om een aantal fotowanden tonen over de geschiedenis met verhalen van vroeger over alles wat met ’t Noorden te maken heeft. Met het fotomateriaal en een stuk geschiedenis wil men de geschiedenis voor later bewaren.  

In 1866 begon Weenink met een café. In 1870 staat in het gemeenteregister zijn beroep vermeld: ‘Tapper’. In 1876 vertrekken de Weeninks. Engelbartus Simmelink uit Winterswijk wordt de nieuwe tapper en opent er café Simmelink. In 1918 neemt Bernardus Heersink uit Winterswijk het café over. Rond deze tijd wordt de naam van de zaak ook vernoemd naar ’t Noorden. Het café ligt namelijk ten Noorden van Aalten. 

Glijbaan
Vervolgens zijn Keijzer  en Grevink de eigenaren van ’t Noorden. In deze jaren worden talloze bruiloften en feesten gevierd. Het café en de speeltuin worden goed bezocht. De hoge glijbaan is een gewilde attractie in onze regio. In 1997 nemen Martin en Monique Hüning de zaak over. Onder hun leiding komt er een groter zalencentrum. Het restaurant wordt in 2011 omgebouwd tot pannenkoekenhuis en de cateringfaciliteiten worden flink uitgebreid. Sinds enkele jaren zwaaien Wesley Hüning en echtgenote Nita Hüning-Koster de scepter over ’t Noorden.

‘Vrogger’ 
Voor de gasten is het zoeken naar nostalgisch fotomateriaal een mooie gelegenheid om eens te kijken naar de tijd van ‘vrogger’. Interessante foto’s en verhalen zijn dus van harte welkom. Men kan contact opnemen met Wesley Hüning, Lichtenvoordsestraatweg 44, 7121 RA Aalten. Telefoon: 0543 – 472551 of een e-mail met reactie sturen naar: info@hetnoorden.nl 

't Noorden, Aalten, grote glijbaan, VVV gids jaren '30. Foto: collectie Leo van der Linde

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit