Team Schoon Achterhoek als Piet op pad. Foto: Frank Vinkenvleugel
Team Schoon Achterhoek als Piet op pad. Foto: Frank Vinkenvleugel

Schoonmaak-Pieten in actie!

Algemeen

AALTEN/DINXPERLO – In week 48, de week op weg naar 5 december, komen Pieten van Schoon Achterhoek bij de klanten glazen wassen en schoorstenen vegen. Team Schoon Achterhoek, bestaand uit de harde werkers Daniël Booms, Michael Vaags, Barend Westervelt en Benjamin Booms, zorgen op deze manier voor reuring in de gemeente Aalten. Barend grijnst: “We hebben ook iets lekkers voor alle kinderen die ons zien en een leuke tekening komen brengen!”

Door Karin Stronks

Het idee voor deze stunt is spontaan ontstaan. Barend: “We zaten bij elkaar wat te brainstormen en het idee kwam ineens op. Het leek ons leuk om voor wat reuring te zorgen! Als we dan aan het werk zijn dat mensen gewoon kijken wat er aan de hand is, gewoon voor de lol! En een beetje lachen en positiviteit is in deze tijd hard nodig vinden wij!” De mannen hebben bedacht om ook voor kinderen iets leuks te doen. Daniël: “We hebben een krat pepernoten en chocoladeletters gekocht. Alle kinderen die ons bezig zien en die een leuke tekening meebrengen krijgen iets lekkers van ons!”

De Try Out houden de Pieten van Schoon Achterhoek bij Hippisch Centrum De Achterhoek in IJzerlo. De Pietenpakken worden aangepast, Benjamin knoopt het gereedschap voor de glasbewassing om zijn middel. Hij merkt op: “Een dikke trui of overall onder het pak is geen overbodige luxe, het is best kil vandaag. Dan weten we dat voor volgende week!” 

De Pietenpakken zijn aangeschaft door de mannen van Schoon Achterhoek. Barend zegt lachend: “We zijn van plan om hier een jaarlijks terugkerende actie van te maken. Ook willen we bij andere seizoenen of vieringen iets leuks bedenken. Gewoon wat schik maken!”
Voor de fotoshoot wordt bij Hippisch Centrum De Achterhoek alles uit de kast getrokken. Een schimmel met een rood dek en rode accessoire rond het hoofd en de oren wordt door Leila Sticker van stal gehaald en de Schoon Achterhoek autobus word op het gazon voor de woning geparkeerd. Eerst moet nog even een plantenbak worden verplaatst…  

Michael Vaags pakt het tuig over van Leila en begeleidt de schimmel de tuin in. Alice Westervelt en Eddie Sticker komen een kijkje nemen bij het spektakel. 

Als schmink wordt roet gebruikt. Benjamin glimlacht: “Aan roet hebben we geen gebrek als schoorsteenvegers!” De mannen smeren hun gezicht in en Daniël klimt de ladder op en verschanst zich op de schoorsteen met een cadeau. Ook in de tuin en op de bus worden cadeaus neergezet. Lachend gaan de mannen op de foto. Na de fotoshoot gaan de pietenpakken uit en de mannen van Schoon Achterhoek wassen zich en gaan in groepjes van twee aan het werk. Michael: “Glasbewassing en schoorstenen vegen staan vandaag op het programma! Lekker buiten met de handen bezig zijn, helemaal prima!” 

Begin dit jaar zijn Barend Westervelt en Daniël Booms met hun bedrijf Schoon Achterhoek begonnen. Het blijkt een schot in de roos te zijn. “Vanaf het begin gaat het supergoed. Particulieren en bedrijven weten ons te vinden. Daarom zijn we nu al met z’n vieren. Benjamin en Michael komen ons als ZZP-ers versterken.” Schoon Achterhoek is gevestigd in Aalten. Niet lullen maar poetsen is één van de motto’s. De mannen werken hard. Ze reinigen ramen, schoorstenen, zonnepanelen, terrassen, houtwerk en dakgoten.


schoonachterhoek.nl

Team Schoon Achterhoek met ladder. Foto: Frank Vinkenvleugel

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit