Noota Saxofoon Duo. Foto: Maan Limburg
Noota Saxofoon Duo. Foto: Maan Limburg

Sint Jorisconcert met Noota Saxofoon Duo

Algemeen

BREDEVOORT - Op zondag 12 december zal in de Sint Joriskerk te Bredevoort het Noota Saxofoon Duo optreden. Uiteraard mits corona geen spelbreker zal zijn.

De muziek
Extreem virtuoos, enorm afwisselend en een berg vol met saxofoons, dat is kort samengevat het Noota Saxofoon Duo. Marijke Schröer en David Cristóbal Litago spelen ruim tien jaar samen, en waar zij eerder vier saxen meenamen naar hun concerten is dat nu beetje bij beetje uit de hand gelopen tot zo’n tien stuks. Niet alleen wordt in geuren en kleuren over het programma verteld, maar uiteraard ook over al die verschillende instrumenten.

Afwisselend
Het programma is zeer afwisselend te noemen. Van John Dowland (zestiende eeuw), Johann Sebastian Bach, Beethoven, Paganini, Piazzolla, tot in de huidige tijd met werk van Dolf de Kinkelder, Barry Cockcroft, Marc Mellits. Een leuke kers op de taart is ‘Nota Bene!’, speciaal voor Noota gecomponeerd. Dolf deed hierin iets bijzonders, alle saxofoons komen op een lucratieve manier aan bod. Noota gaf eerder al concerten op onder andere het Grachtenfestival Amsterdam, Sonsbeekfestival Arnhem, Terug naar het Begin, Oosterpoort Groningen en live op radio4 vanuit Festival Classique Den Haag.

Het concert vindt plaats op 12 december in de Sint Joriskerk, Markt 3, Bredevoort. Het begint om 15.00 uur en de kerk is open vanaf 14:30 uur. De duur van het concert is een uur. Naar aanleiding van de nieuwste maatregelen tegen corona wordt bij binnenkomst naar de QR-code gevraagd. Bezoekers dienen bij binnenkomst de handen te ontsmetten en men draagt een mondkapje bij binnenkomst en het verlaten van de kerk. Ook wordt de anderhalve meter afstand in acht gehouden. Er wordt, ook conform de regels rondom corona, na afloop van het concert geen drankje geschonken.

Zie voor de laatste informatie over de corona-maatregelen de website www.sintjorisconcerten.nl

Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van 12 euro worden gevraagd om deze concerten te kunnen blijven organiseren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit