Afbeelding

Randbericht

Algemeen

Tienduizend dagen

Blijkbaar is er iemand in Aalten geweest die voortdurend een telraam bij de hand heeft gehad. Hoe weet je anders dat Ted Kok 10.000 dagen wethouder is? Of is hijzelf degene die de teller is geweest. Ik kan me dat niet voorstellen. Hij zal zichzelf nooit op de voorgrond plaatsen, al waardeert hij aandacht en waardering. Het eerste dat hij dan zegt is dat Aalten in allerlei opzichten de beste gemeente is.

In ieder geval beter dan buurgemeente Winterswijk en dat kan ik uiteraard als bewoner van die gemeente beamen. Ik kom dan ook graag naar Aalten, want Ted Kok is voortdurend bezig om alles beter en mooier te maken in een gemeente, waar hij niet eens woont. Alleen al de extra opoffering die dat vergt verdient een applaus. Elke dag weer vanuit het geliefde Didam naar het verre oosten en ook nog regelmatig op de fiets, al heeft zelfs Ted Kok daar tegenwoordig een beetje elektrische ondersteuning bij nodig.

Dat hij op 7 juli 2019 25 jaar wethouder is geweest wist ik. Daarna wilde ik pas weer in actie komen voor een uitgebreid gesprek in de krant als hij 40 jaar wethouder zal zijn. Ik verwacht nog wel dat er een zich een andere gemeente zal aanmelden om van zijn veelzijdigheid gebruik te maken. Oh, u denkt nu, dat hij binnenkort zal stoppen in Aalten. Dat wilde ik niet beweren. De 30 jaar moet hij daar toch kunnen halen. Maar misschien is hij wel eens toe aan een andere uitdaging en misschien is hij in de altijd rumoerige gemeente Montferland wel de oplossing om de rust te doen terugkeren.

Het liefst zie ik hem nog een keer aan de slag gaan in Winterswijk, want daar kunnen ze zijn kwaliteiten goed gebruiken. Ted Kok kan zaken die vastgelopen zijn vlot trekken. Noem het woord woningbouw en meteen zijn de eerste honderd nieuwe woningen al in voorbereiding. Wil je de boekhouding van de gemeente op orde hebben, hij zorgt er voor. Voor Winterswijk is het goed om ook eens de laagste woonlasten van alle Nederlandse gemeenten te hebben.

Tienduizend dagen? Ted Kok? Om de een of andere reden is duizenddingendoekje het volgende woord waaraan ik denk. Ik heb enkele van die doekjes in huis en je kunt er werkelijk van alles mee. Ik ben inmiddels bij de 343 dingen die het doekje kan verrichten en mijn ontdekkingsreis is nog niet ten einde. Dat geldt ook voor Ted Kok. Ik heb in de jaren dat ik hem sinds hij wethouder was min of meer volg hem al zeker schat ik zo’n 650 acties zien verrichten, die mij doen denken aan dat wonderbaarlijke doekje. Op naar de duizend!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant