60-jarig echtpaar Hondeveld-Bannink. Foto: Frank Vinkenvleugel
60-jarig echtpaar Hondeveld-Bannink. Foto: Frank Vinkenvleugel

Zestigjarig huwelijk voor bruidspaar Hondeveld-Bannink

Algemeen

DINXPERLO – Maandag 22 november zijn Ap (78) en Thea (76) Hondeveld-Bannink 60 jaar getrouwd. Ze krijgen bloemen van de gemeente Aalten en burgemeester Anton Stapelkamp brengt de jubilerende echtelieden een bezoekje.

Door Karin Stronks

Ze leren elkaar kennen op het werk, ze werken allebei op een leerfabriek. Ap heeft jarenlang als monteur gewerkt, als laatste in Doesburg. Thea zorgde voor de kinderen maar werkte ook nog als Ap thuis kwam uit het werk. In het huwelijk worden vier kinderen geboren, twee zoons en twee dochters. Een dochter woont in Zwolle, de andere drie kinderen zijn in de buurt neergestreken, de twee zoons wonen in Silvolde en Ulft, een dochter woont in Dinxperlo. Ap en Thea hebben tien kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. 

Ze wonen nog zelfstandig, qua gezondheid kan het beter, meneer Ap is de laatste tijd aan het kwakkelen, aan het dokteren. Een ochtend per week komt er hulp. Wat vinden ze leuk om samen te doen? Vakantie vieren hielden ze van. Het stel heeft diverse cruises gemaakt, de laatste jaren komt het er niet meer van. Het diamanten huwelijksjubileum wordt op kleine schaal gevierd, op zaterdag staat een feestje op het programma.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit