<p>Wegwijzer voor 12 kilometerroute. Foto: PR</p>

Wegwijzer voor 12 kilometerroute. Foto: PR

Gezelligheid rondom start en finish wandeling 28 november gaat niet door

AALTEN- De actiemaand van Movember is in volle gang. De mannen van Dutterwattoo hebben hun snor en baard geschoren. Ook is de eerste 1300 kilometer door de deelnemers gelopen. Helaas hebben de mannen moeten besluiten om de wandeldag van 28 november te annuleren. “We hebben heel veel met elkaar gesproken over wat we moeten doen. Helaas zit een gezellige dag met samen soep eten bij het kampvuur er niet in. Een alternatief zou een doorloopsysteem zijn, maar daarmee schieten we ons doel Movember voorbij.”

Het uiteindelijke doel van de groep is het bespreekbaar maken van de gezondheid van mannen. Er zijn veel mannen die kampen met bijvoorbeeld prostaat-  en teelbalkanker. Stichting Movember doet onderzoek naar deze gezondheidsproblemen met het streven om in 2030 25% minder sterfte onder jonge mannen te bereiken.

Ondanks de coronamaatregelen blijft de groep erg positief. De mannen van Dutterwattoo zetten zich deze maand volop in hopen dat nog meer mensen gaan wandelen voor het goede doel. “Samen met de deelnemers gaan we ervoor. We willen graag met alle deelnemers 5000 kilometer lopen, we zijn er nog niet.” De mannen geven aan veel positieve geluiden van deelnemers te krijgen. “Hardlopers van AVA hebben de route rennend gedaan, dat is natuurlijk erg leuk om te horen.”

Dutterwattoo vraagt of iedereen die meedoet zou willen aangeven bij de donatie hoeveel kilometer zij hebben gelopen en met hoeveel mensen. “Op deze manier kunnen we de score goed bijhouden.” Goed om te weten is dat het kulturhus in IJzerlo de deuren voor een toiletbezoek openhoudt. Ook staan de mannen op 28 november aan de kant van de weg om de deelnemers aan te moedigen en te verwarmen met een kopje koffie of thee.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden