Burgemeester Stapelkamp (rechts) met Hans Martijn Ostendorp. Foto: PR
Burgemeester Stapelkamp (rechts) met Hans Martijn Ostendorp. Foto: PR

Kalender met Ode aan het Aaltense landschap in beeld

XToerisme

AALTEN/DINXPERLO - Vorige week overhandigde burgemeester Anton Stapelkamp tijdens het Streektaalsymposium de eerste kalender aan de Dinxperlose bestuurder en algemeen directeur van VV De Graafschap Hans Martijn Ostendorp. De kalender is samengesteld met prachtige foto’s van (hobby) fotografen, inwoners en liefhebbers die mee deden aan de fotowedstrijd Ode aan het Aaltense Landschap.

In het voorjaar werden inwoners van de gemeente opgeroepen hun Ode aan het Aaltense landschap te brengen. Meer dan 150 inzendingen kwamen binnen. De jury, bestaande uit burgemeester Anton Stapelkamp, fotograaf Frank Vinkenvleugel, beleidsmedewerker Ingrid Oonk en Herlinda ter Maat van Achterhoek Toerisme, had er een zware taak aan om een selectie te maken uit de ingezonden foto’s. Uiteindelijk kwamen er drie winnaars uit.

De inzendingen waren zo mooi dat het idee geboren werd om hier een verjaardagskalender van te maken. Iedereen moet van deze prachtige platen kunnen genieten. Ondersteund door een bijpassend Achterhoeks gedicht werd de kalender vorm gegeven. Het is een ware Ode aan het Aaltense Landschap geworden. 

De kalender is verkrijgbaar bij VVV Aalten, Boekhandel Messink&Prinsen, VVV Bredevoort en Primera in Dinxperlo. Voor slechts 9,95 euro is dit cadeau ideaal om bijvoorbeeld met Sinterklaas of Kerst te geven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant