<p>Team AFM Hulp Week. Foto: PR</p>

Team AFM Hulp Week. Foto: PR

AFM Hulp Week staat voor de deur

AALTEN - De zesde editie van de AFM Hulp Week staat in het teken van Naoberschap. Een naober is iemand die zich belangeloos inzet voor zijn buren, nachbarn, neighbours, naobers dus. Vroeger werd het gezien als een vorm van verplichting, de buren met raad en daad bij te staan. Tegenwoordig is een echte naober vaak iemand die dat het liefste anoniem doet, zonder daar ruchtbaarheid aan te geven. 

AFM, de omroep voor de gemeente Aalten, is op zoek naar deze mensen, de zichzelf voor anderen wegcijferende plaatsgenoten, die weleens in het zonnetje gezet mogen worden. Voor de Naober Van Ut Joar verkiezing wil AFM namen ontvangen van mensen die hiervoor in aanmerking kunnen komen. Uit alle aanmeldingen worden zes genomineerden gekozen door een zeskoppige, deskundige jury. Voor de uiteindelijke winnaar van de Naober Van Ut Joar verkiezing is een prachtig aandenken gemaakt door Luci Aversteeg en natuurlijk krijgt iedereen een oorkonde en een kadootje. Voor de Naober Van Ut Joar heeft het duo Mizstic, Eric Heutinck en Sandra Vriese, een prachtig en passend lied geschreven, natuurlijk in het dialect. Dit nummer zal gedurende de radio-uitzendingen, die vanaf 17 december op AFM te beluisteren zijn, veelvuldig gedraaid worden.

De organisatie wil ook dit jaar weer inwoners van de gemeente Aalten verrassen en verblijden met een leuke gift. Een bos bloemen, fruitmand, plankje of mandje met wat lekkers, of iets anders, als het maar een positief gebaar is voor degenen die wel een extraatje kunnen gebruiken. Te denken aan mensen die het financieel moeilijk hebben of mensen die met ziekte of overlijden of op een andere wijze met tegenslag te maken hebben gehad. AFM wil deze personen in de week van 17 tot en met 23 december iets komen bezorgen. AFM Hulp Week Team: “Ken je iemand die daarvoor in aanmerking komt, mail naar actie@aladnafm.nl

Tijdens de AFM Hulp Week zullen verschillende activiteiten plaatsvinden, waaronder een online veiling. Via de website van AFM kan vanaf 1 december worden geboden op mooie en bijzondere items. De opbrengst van de veiling gaat, samen met andere giften, naar de stichting GUV Goede doelen fonds. Deze stichting is gelieerd aan GUV Uitvaartzorg en is sinds 2019 actief bezig om evenementen en activiteiten in de regio financieel te ondersteunen. Meer informatie over de stichting is te vinden op de website van GUV.

De organisatie houdt de corona-maatregelen goed in de gaten zodat de AFM Hulp Week zo veilig mogelijk georganiseerd kan worden. In ieder geval zal dit jaar de Plantenactie weer plaatsvinden, mogelijk gemaakt door GUV Uitvaartzorg. Tijdens dit evenement worden bij de verzorgingshuizen in onze gemeente iets moois bezorgd en zal er live muziek te horen zijn. Elke dag wordt er een eindejaars-staatslot weggegeven tijdens een speurtocht en deze actie is mede mogelijk gemaakt door Primera Aalten. Er zullen 75 boodschappentassen bezorgd worden bij mensen die onder de armoedegrens leven, deze actie is mogelijk gemaakt in samenwerking met het Meedoenpact. De supermarkten Albert Heijn Aalten, Jumbo Leussink en Jumbo Arentz hebben de tassen ook dit jaar weer belangeloos beschikbaar gesteld.

Vorig jaar verzorgde de band 7even Bridges het themalied van de actieweek. Dit lied is speciaal voor de AFM Hulp Week geschreven. Tijdens de opening van de AFM Hulp Week editie 2021 zal het lied voor het eerst te horen zijn. In de hoop dat de maatregelen het toestaan, hoopt AFM dagelijks live muziek in de studio te laten horen. Bands als The East, de Bunzings, Miller & The Tone Machine en 7even Bridges hebben hun medewerking toegezegd. 

Voor meer informatie, het opgeven van een Naober of het doorgeven van iemand die een extraatje kan gebruiken kan een mail worden gestuurd naar actie@aladnafm.nl en dan komt het allemaal goed. Er wordt discreet omgegaan met de informatie. “Laten we in deze moeilijke en onrustige tijden wat meer naar elkaar omkijken, dat kost niets, maar kan veel opleveren.” 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden