<p>Een deurtje van de kabouterroute in Bredevoort. Foto: Marcel te Brake</p>

Een deurtje van de kabouterroute in Bredevoort. Foto: Marcel te Brake

Subsidie voor Kabouterpad

AALTEN – Vijftien kabouters zullen volgend jaar op verschillende plekken in Aalten een woning betrekken. Die zullen herkenbaar zijn aan de kabouterdeurtjes, die door een route zijn verbonden. Vanuit hun huisjes zullen de kabouters ‘vertellen’ over het heden en verleden van Aalten. Voor het opzetten van deze kabouterroute stellen burgemeester en wethouders 4755 euro beschikbaar. Deze subsidie wordt verstrekt via het Naoberfonds.

Door Bernhard Harfsterkamp

Voor jong en oud
De kabouterroute is bedoeld voor jong en oud. Kinderen kunnen samen met hun ouders of grootouders een speurtocht houden, waarbij ze de vijftien kabouterverblijfplaatsen met vaste inwoners kunnen ontdekken. Voor ouderen is het een informatieve wandeltocht, die zal voeren langs markante plekken in het Aaltense centrum. Vijftien bijzondere mensen uit het heden en verleden van Aalten zullen de inspiratiebron worden voor de verschillende kabouters. Er worden ook vijftien tot twintig deurtjes geplaatst, waarbij geen verhaal hoort. Daar kunnen de kinderen of hun begeleiders hun eigen verhaal bedenken. Het nieuwe kabouterpad is een initiatief van kinderdagverblijf de Kabouter. Voor de uitvoering van het project wordt samenwerking gezocht met Estinea en kinderboerderij de Ahof. Zij zullen vooral helpen bij het onderhoud van de route. Ook worden inwoners betrokken bij het opzetten. 

‘Samen weer even kind zijn’
De kabouterroute is ook geschikt voor toeristen, die aan de hand van de kabouters kunnen kennismaken met Aalten. Daarom hoort bij de route een boekje van zo’n 60 pagina’s. In het boekje worden kleurplaten opgenomen. Het is de bedoeling om de routeboekjes voor vijf euro te verkopen bij de VVV en bij de Ahof. Voor het ontwikkelen en uitvoeren van de kabouterroute is bijna 9000 euro subsidie aangevraagd. Het resterende deel van het benodigde bedrag moet gedekt worden uit de verkoop van de boekjes. De wandelroute langs kabouterdeurtjes levert volgens de initiatiefnemers een mooie buitenactiviteit op voor gezinnen en voor volwassenen. “Buiten zijn en bewegen, genieten van het moois dat je dichtbij huis kunt vinden en de fantasie van kinderen en volwassenen prikkelen, samen weer even kind zijn, is een belangrijk doel.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden