De jubilarissen en hun partners. Foto: Frank Vinkenvleugel
De jubilarissen en hun partners. Foto: Frank Vinkenvleugel

Jubileumavond Brandweer, afscheid, jubilea en welkom

DINXPERLO – Zaterdag 23 oktober was de jubileumavond van de Dinxperlose brandweer weer fysiek mogelijk. Bij Old Dutch is de avond gehouden in het bijzijn van het college van burgemeester en wethouders. Er is afscheid genomen, jubilarissen zijn gehuldigd en nieuwe korpsleden zijn verwelkomd. Een avond met mooie toespraken, doorspekt met een gezonde dosis humor. Postcommandant Robin Siebel: “Wat mij bijzonder trots maakt is dat deze avond mogelijk is, dat het standby team niet bestaat uit zes leden van onze post, maar dat onze kameraden van Team Löschzug Suderwick de honneurs waarnemen!” 

Door Karin Stronks

Siebel begint met het welkomstwoord, de jubilarissen, de scheidende collega, het college en met name de vier nieuwe brandweermensen worden genoemd. “Speciaal welkom aan onze nieuwe leden, Daphne Kleinhesselink, Dyon Vinkenvleugel, Ester te Rietstap en Stephan Kool en partners.”

De coronaperiode komt onder de aandacht. “De post is niet buiten dienst geweest; sterker nog, door alle thuiswerkers was er een optimale bezetting en werden de uitruktijden historisch laag. Toch denk ik dat een ieder wel mensen kent die corona hebben gehad, ziek zijn geweest of zelfs erger. Sommigen in deze zaal hebben dierbaren of naaste bekenden verloren. De impact was enorm, het afscheid nemen zeer koud. Mogen wij deze periode nu hopelijk afsluiten, er van leren en beter voorbereid zijn in de toekomst.” 

Burgemeester Stapelkamp krijgt het woord, hij spreekt de aanwezigen toe, ook hij stipt corona en de maatregelen aan: “Een ingewikkelde tijd, de verplichtingen gingen volop door terwijl de gezellige zaken op een laag pitje stonden.” Hij spreekt zijn respect en waardering uit naar de brandweermensen. “Dat bijna het voltallige college aanwezig is zegt genoeg!” En uit zich verheugd over de aanwinst van vier nieuwe collega’s, waaronder twee vrouwen, en de steeds verdergaande samenwerking met de Duitse collega’s. “Voor partners van brandweermensen is het zeker ook spannend bij een uitruk. Bij een verjaardag van een kind, midden in de nacht, noem het maar. En zeker ook in de coronatijd…” Er volgt een spontaan applaus. 

Er worden diploma’s uitgereikt. Diploma Manschap is voor Mike Kraaijenbrink. Jan Willem Tebeest en Roy Sins zijn allebei Voertuigbediener, pompbediener en chauffeur. De jubilarissen worden om beurten naar voren geroepen met de partners. Richard Rutgers krijgt voor zijn 12,5 jarige jubileum een oorkonde en een cadeaubon. Jacco Bosman wordt ook nog even in het zonnetje gezet. Thomas Dickmann ontvangt voor zijn twintigjarig jubileum een oorkonde, een VVV bon en een onderscheiding. André van Oeveren en Carlos Angenent zijn beiden een kwart eeuw bij de brandweer. Zij ontvangen voor hun inzet een VVV bon. Bloemen zijn er voor de partners. Jacqueline van Kooten neemt afscheid na twintig jaar gediend te hebben. Ze wordt letterlijk op handen gedragen en krijgt een VVV bon en bloemen. 

Over alle jubilarissen worden leuke anekdotes verteld. Foutjes worden onder grote hilariteit van de collega’s en partners verklapt. Maar de waardering voor de inzet en alles wat de jubilarissen voor het korps hebben betekend voeren de boventoon.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden