<p>Jan Ottink Band. Foto: Eigen foto</p>

Jan Ottink Band. Foto: Eigen foto

Streektheater presenteert Jan Ottink en Band

AALTEN - Zaterdag 6 november vanaf 20.00 uur treedt Jan Ottink met zijn band op in Evenementencentrum De Hofnar in Aalten. Streektaalzanger en liedjesschrijver Jan Ottink is in 2020 koninklijk onderscheiden voor zijn grote betekenis en verdiensten voor de Nedersaksische taal.

Zijn voorstellingen zijn niet alleen mooi voor liefhebbers van streektaal en cultuur, maar evengoed voor een breder publiek. Geen nostalgie of achterom kijken, maar vooruit, actueel met teksten over hier en nu of toekomstgericht. In vele stijlen, van fluusterzacht tot oerendhard, van lounge of reggae tot stevige rock. 

De Jan Ottink Band bestaat al sinds begin jaren ’90. De band had enkele stevige hits met nummers als ‘Geeteling’, ‘Ik jaag op spoken’ en ‘Begraef mie in mien overall’. De eerste jaren werd volop getoerd en gespeeld op festivals, in zalen en feesttenten. De eerste bezetting stopte rond 2000 en Jan ging verder met ‘Jan Ottink @ de Hemel’. Intussen toerde hij ook veel met zangeres Dianne Marsman onder de naam ‘HaDieJan!’. 

Vanaf 2010 is hij weer actief met de Jan Ottink Band in een nieuwe bezetting. De band bestaat nu uit Patrick Hissink, drums; Raimond Surquin, gitaar, zang; Susan Waanders, zang, trompet, bugel; Dayenne Wielheesen, bas, zang; Berry Vink, toetsen, zang. Door de jaren heen bracht hij maar liefst negen albums en enkele singles uit. Van de eerste twee albums ( ‘Leever lui’ en ‘Ik jaag op spoken’ is een compilatie uitgebracht, met alle oude hits in een nieuw gemixte en gemasterde versie.  

Het motto van dit concert is: ‘Kom binnen’. Na ruim anderhalf jaar afstand kunnen bezoekers eindelijk weer gewoon bij elkaar zitten en genieten. Dus een podium dichtbij, tussen het publiek, om elkaar weer echt te kunnen zien, horen en voelen. 

Koninklijke Onderscheiding
De Lochemse burgemeester Sebastiaan van ’t Erve benoemde Ottink tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau na afloop van een concert in de Lochemse schouwburg. In een videoboodschap prees de burgemeester hem als een ‘icoon van het Nedersaksisch, met inhoudelijk sterke teksten, vaak sociaal betrokken, over acceptatie van vreemdelingen, sociaal kwetsbare mensen, onrecht, milieu of klimaat’. Ook anderen roemden zijn verdiensten: geëngageerd, poëtisch, positief en optimistisch.

Zaal open 19.30 uur. Kaarten kosten 12,50 euro, te verkrijgen via internet www.streektheaterAalten.nl , bij boekhandel Messink en Prinsen, Landstraat 39 in Aalten, Boekhandel Meneer Kees, Landstraat 7 in Aalten of ’s avonds, voor zover voorradig, aan de kassa van Evenementencentrum De Hofnar, Polstraat 7 te Aalten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden