Marinka en gementoreerde. Foto: PR
Marinka en gementoreerde. Foto: PR ( )

Oktober ‘Maand van de Mentor’

REGIO - Deze maand is het de Maand van de Mentor. Ook Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland vraagt juist nu aandacht voor het bijzondere werk van een mentor.

Mentoren behartigen de persoonlijke belangen van een volwassene die hier zelf niet toe in staat is. Mentoren ondersteunen hun cliënt bij het nemen van beslissingen over zorg en welzijn. Ze hebben regelmatig contact met hun cliënt en bouwen een vertrouwensband op. Een mentor kijkt kritisch mee naar de inhoud en uitvoering van het zorgplan. De mentor bewaakt samen met de cliënt de kwaliteit van zorg. Mentoren gaan in hun eigen regio op vrijwillige basis aan de slag bij de Stichting Mentorschap. Voor een aantal cliënten in de regio Aalten, Doetinchem, Dinxperlo is de stichting Mentorschap op zoek naar nieuwe mentoren.

Online event
Op 26 oktober organiseert Stichting Mentorschap van 10.00 uur tot 11.00 uur een online event, dat belangstellenden kunnen bijwonen via Zoom. Er kunnen vragen worden gesteld, er is informatie te horen en er worden ervaringen van mentoren verteld. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor het online event. Mail naar administratie@mentorschapog.nl of bel 06-12339510. Een ervaring van een mentor wordt hier beschreven. Maar ook in deze podcast is een mentor aan het woord. Mensen die meer informatie willen lezen kunnen dit vinden op www.mentorschapog.nl of contact opnemen met Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland via info@mentorschapog.nl 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden