<p>Voorlichting en vaccinatie in gemeente Aalten door GGD. Foto: PR</p>

Voorlichting en vaccinatie in gemeente Aalten door GGD. Foto: PR

HPV vaccinatieronde

HPV vaccinatieronde

AALTEN - Meisjes uit verschillende geboortejaren worden binnenkort uitgenodigd voor een HPV vaccinatie, dit kan ook gaan om een herhalingsuitnodiging. Daarnaast worden er in verschillende tijdsblokken inhaalvaccinaties gegeven: DTP-BMR, MENACWY en andere reguliere RVP-vaccinaties. 

Er worden géén vaccinaties tegen COVID gegeven tijdens deze ronde. De vaccinatie HPV wordt gegeven op 29 november van 13.30 tot 17.00 uur in sporthal de Eurohal, Europastraat 2 in Dinxperlo. GGD Noord- en Oost-Gelderland voeren de vaccinaties uit.

Waarom ook alweer?
Een vaccinatie beschermt tegen ernstige en besmettelijke infectieziektes. Veel van deze ziektes komen bijna niet meer voor. GGD: “Met een vaccinatie bescherm je niet alleen jezelf, maar ook anderen. Bijvoorbeeld ernstig zieken en baby’s die (nog) niet gevaccineerd kunnen worden.”

Zo wordt ervoor gezorgd dat infectieziekten geen kans krijgen in Nederland. Meer informatie Voor vragen of betrouwbare informatie over vaccineren en de afzonderlijke vaccinaties kan men terecht op de website www.rijksvaccinatieprogramma.nl Of kijk op de website https://www.ggdnog.nl/kind-en-opvoeden/vaccinaties. Voor vragen over vaccinaties van kinderen van nul tot vier jaar kan men terecht bij Yunio jeugdgezondheidszorg.

Vaccinatie gemist
Jongeren jonger dan achttien die een vaccinatie hebben gemist en die alsnog de vaccinatie willen halen kunnen contact opnemen met de GGD.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden