Cultuurcarrousel voor kinderen. Foto: PR
Cultuurcarrousel voor kinderen. Foto: PR

Cultuur-activiteiten voor alle kinderen

AALTEN - In Aalten worden elke eerste en derde woensdag van de maand voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar leuke cultuuractiviteiten georganiseerd. Op de vrijdag is de sportcarrousel voor alle kinderen uit Aalten bij Sportpark Zuid al een begrip, daarom is een cultuurcarrousel een mooie aanvulling in Aalten. Figulus Welzijn is de kartrekker van deze activiteiten en organiseert in samenwerking met diverse cultuur aanbieders zoals dans-, muziek-, creatieve- en andere verenigingen uit Aalten diverse leuke activiteiten.

De eerste maand waarin de cultuurcarrousel gaat beginnen is november en deze maand wordt begonnen met drie activiteiten. November staat helemaal in het teken van Eendracht Aalten en hun 125-jarig bestaan met het thema WEERKLINKEN. In drie middagen leren de kinderen van alles over muziek en ervaren ze het plezier van samen muziek maken. Samen muziek maken schept connectie met elkaar, muziek maken verbindt. De invulling van deze middagen zijn; leren over muziek en instrumenten, een instrument knutselen en samen muziek maken. De drie middagen, op 10, 17 en 24 november, worden gehouden bij het clubgebouw van de Eendracht de ‘Opmaat’ van 15.00 tot 16.00 uur. 

In december zijn er de gebruikelijke twee activiteiten op de eerste en derde woensdag van de maand. De eerste activiteit is rond Sinterklaas en daarom organiseert Figulus Welzijn een creatieve middag met als thema ‘Sinterklaas bij de Ahof’. Op 15 december opent radiostation AFM zijn deuren voor de aangemelde kinderen. De kinderen kunnen mensen van AFM deze middag alles vragen over hoe radio maken te werk gaat en hoe een DJ werkt. Ook het hele pand met alle elektronica rond radio maken wordt getoond. Aanmelden voor deze activiteiten kan via www.Vitaalbad.nl  De activiteiten zijn onder het kopje ‘aanbod’ te vinden bij Cultuurcarrousel. Kinderen die vragen hebben kunnen altijd een mail sturen naar Michiel Stronks; m.stronks@figulus-welzijn.nl   Alle kinderen zijn welkom.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden