Een scene uit de film Nomadland. Foto: 20th Century Studios All Rights Reserved
Een scene uit de film Nomadland. Foto: 20th Century Studios All Rights Reserved (Courtesy of SEARCHLIGHT PICTURES)

‘Nomadland’ bij filmtheater Schiller

AALTEN - Donderdag 4 november draait om 20.00 uur de dramafilm ‘Nomadland’ bij filmtheater Schiller. Verhalen over economische malaise, over huiselijk leed, over ziekte en ellende. Maar ook verhalen over vrijheid, onderlinge kameraadschap en overweldigende natuur. Verhalen uit het onthechte leven van een Amerikaanse nomade.

In het verstilde drama ‘Nomadland’ volgen we de zestiger Fern. Zij verliet haar geliefde stad Empire als reactie op de dood van haar man en de economische crisis. Sindsdien trekt ze door het ruige westen van Amerika, waarbij ze van klusje naar klusje hopt. Als magazijnhulp, schoonmaakster of productiemedewerkster. De film laat zien hoe zwaar én hoe aantrekkelijk het bestaan van nomade is. Hoe rampzalig het is om panne te krijgen terwijl het geld op is. Hoe heerlijk het is om in alle vrijheid rond te rijden door weidse natuurlandschappen. Het Amerikaanse Westen met zijn betoverende berglandschappen, metershoge cactussen, elke avond een andere zonsondergang, en niet te vergeten de melancholische muziek van de Italiaanse pianist Ludovico Einaudi. 

‘Nomadland’ laat zien wat het betekent om in het moment te leven. De nomaden zijn weggereden uit hun verleden, naar een toekomst die ieder moment opnieuw begint. Grote plannen hebben ze niet, hooguit wat het volgende klusje wordt. Dat ze wel degelijk gevormd zijn door het verleden bewijzen hun verhalen en getekende gezichten. In ‘Nomadland’ spelen acteurs en echte nomaden door elkaar. 

Deze film gold op voorhand al als een van de grote favorieten en is de grote winnaar geworden van de uitreikingen van de Oscars in april 2021. De film won liefst drie gouden beeldjes; naast beste film, de beste actrice (Frances McDormand) en de beste regie. Chloé Zhao won als tweede vrouw ooit de Oscar voor beste regie. 

De entree bedraagt 8,00 euro (exclusief bankkosten). Bij binnenkomst moet de (papieren of digitale) QR-code en een ID bewijs getoond worden. Er is geen sprake meer van 1,5 meter afstand, het maximale aantal bezoekers in de bovenzaal is terug naar ‘het oude normaal’ van 40. Om het aantal bezoekers goed te monitoren zijn tickets uitsluitend online te koop via www.oerkroeg.nl 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden