Een spelmoment uit de wedstrijd. Foto: PR

AD’69 pakt volle winst tegen ‘t Peeske

Algemeen

AALTEN - Stuivertje wisselen met ’t Peeske, dat was vandaag het streven van trainer Sander Hoopman. Dat het bericht duidelijk tussen de oortjes van AD’69 was beland bleek wel uit de gretigheid die AD’69 liet zien vanaf de aftrap. AD’69 was duidelijk de betere en vanaf minuut 1 de bovenliggende partij tegen Peeske, dat in dezelfde 90 minuten niet wist te overtuigen. AD pakte dan ook de volle winst, 4-0.

Vrij snel was het voor het publiek duidelijk dat het veldoverwicht in de beginfase aan AD’69 was gegund. In de 21ste minuut ontfutselde vlak voor de AD-dugout Jens Bent de bal van de gasten en Bent speelde de bal door naar Ikink die Bauhuis voor doel vrij zag staan, Bauhuis deed waar hij goed in is en scoorde de 1-0 voor AD’69. Amper bijgekomen van de 1-0 achterstand kreeg ’t Peeske bijna de tweede goal om de oren toen Nick Ebbers de voorzet van Tom Elferink niet in een doelpunt wist om te zetten. Tom Elferink was ook degene die de 2-0 scoorde en weer had Joshua Ikink aandeel in de score. ’t Peeske probeerde eruit te komen maar de verdediging van AD’69 stond als een huis en gaf maar bitter weinig toe. De teams gingen de kleedkamer in met een 2-0 op het scorebord.

Na de rust was het aan ’t Peeske om het initiatief te nemen, zij stonden met 2-0 achter en hadden niets te verliezen. Maar ’t Peeske stelde teleur en had het vandaag niet. De overmacht die AD’69 vandaag showde gaf weinig hoop aan ’t Peeske. Dylan Bauhuis en Tom Elferink waren de aanspeelpunten voor de Aaltense aanvallen en terwijl de verdediging stond en er helemaal niks werd weggegeven liep Bauhuis weg uit de verdediging en dit was net een stapje te ver voor ’t Peeske. Bauhuis werd tegen de grond gewerkt in het zestienmetergebied en dit was voor de scheids voldoende om een penalty aan AD’69 toe te wijzen. Tom Elferink scoorde hiermee in de 55ste minuut de 3-0 en leek het verzet van Peeske hiermee gebroken.

Met 3-0 in de pocket had AD’69 het prima voor elkaar, speelde solide, de verdediging klopte, het middenveld vulde aan in de verdediging en in de aanval, kortom er stond een team die vandaag niks meer ging weggeven. Invaller Recep Kaya scoorde in de 86ste minuut de 4-0 toen Bram Bulsink de bal aan Hidde Weenk gaf die de buitenspelval slim omzeilde en doorzette richting de achterlijn, op het juiste moment gaf Weenk de bal en Kaya maakte het af door de 4-0 te scoren. AD’69 wint met 4-0 en pakt plek twee in de ranglijst.