Leerlingen maken kennis met de brandweer. Foto: PR
Leerlingen maken kennis met de brandweer. Foto: PR

‘Worden wat je wil’ bij Integraal Kind Centrum UnieK

AALTEN - Van woensdag 6 oktober tot en met vrijdag 15 oktober wordt er landelijk volop aandacht geschonken aan de Kinderboekenweek met het thema ‘worden wat je wil’.

Tijdens de Kinderboekenweek staat het (voor)lezen centraal. Er worden nieuwe kinderboeken onder de aandacht gebracht en extra tijd besteed aan leesmotivatie in alle groepen. Er is de afgelopen weken volop aandacht geweest voor lekker lezen en leuke boeken bij IKC UnieK. Het thema ‘worden wat je wil’ leende zich ook uitstekend om in de groepen te werken over het onderwerp ‘beroepen’.

Een heleboel vaders en moeders kwamen op school om iets vertellen over hun beroep. Wat was dit een geweldige ervaring voor de kinderen! Gedurende de Kinderboekenweek hebben de leerlingen kennis gemaakt met het beroep van de imker, de politieagent, de brandweer, mannen van defensie en de verpleegkundige. Wat hebben ze veel geleerd en wat was het geweldig om te mogen ervaren dat ‘worden wat je wil’ kan door te ervaren, te kijken en te luisteren naar voorbeelden in de omgeving.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden