Een kunstwerk van Maurits Stekelenburg. Foto: PR
Een kunstwerk van Maurits Stekelenburg. Foto: PR

Workshop Kolozaïk voor kinderen, bijzondere wezens van wol

BREDEVOORT - Als onderdeel van het nevenprogramma van de tentoonstelling ‘Insider Art’ organiseert de Koppelkerk in de herfstvakantie een workshop voor kinderen van zes tot en met dertien jaar. Tijdens deze workshop staat de ‘Kolozaïk’ van kunstenaar Maurits Sterkenburg centraal. Deze en het werk van elf andere kunstenaars, die allen kamp(t)en met psychische problemen, zijn momenteel te zien in de Koppelkerk. 

Kolozaïk
Zondagmiddag 24 oktober vindt de workshop ‘Kolozaïk’ plaats. De workshop staat in het teken van textiel en de vrolijke poppen van kunstenaar Maurits Sterkenburg.  Sterkenburg was als kind al in de weer met draadjes wol en knoopte van diverse kleuren draden bijzondere wezens. Tegenwoordig past hij diverse technieken toe om zijn kleurrijke poppen te maken, die hij ook wel ‘kolozaïk’ noemt: een kolos gekleurd als in een mozaïek, bestaande uit (acryl)wol. Geïnspireerd door het werk van Maurits Sterkenburg gaan de kinderen zelf een figuur maken van wol.

De workshop kost 5 euro per kind en duurt zo’n 75 minuten. Er is plaats voor acht kinderen en het reserveren van een plek is noodzakelijk. De workshop begint met een bezoek aan de tentoonstelling en een korte introductie. Ouders, opa’s en oma’s zijn ook welkom, zij kunnen een bezoek brengen aan de tentoonstelling en na afloop genieten van een kop koffie of thee op het terras of in het gezellige boekencafé. Zij betalen de reguliere entreeprijs van de Koppelkerk.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort, datum: zondag 24 oktober, aanvang: 13.30 uur. Kosten workshop 5 euro, inclusief een glas ranja. Entree Koppelkerk: 6 euro, inclusief een kop koffie of thee (voor volwassenen), jongeren tot en met 18 jaar gratis entree. Reserveren voor de workshop kan via de website.


koppelkerk.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden