Team Cheers brengt een toost uit in café Leuven. Foto: Miriam Szalata
Team Cheers brengt een toost uit in café Leuven. Foto: Miriam Szalata

Cheers voor wie niet in z’n eentje wil uitgaan

AALTEN - In café Leuven in Aalten begint op 5 november Cheers. Voor 30-plussers die anderen willen ontmoeten, maar niet graag in hun eentje op pad gaan.

Door Miriam Szalata 

“In Aalten is behoefte aan een ontmoetingsplek waar mensen naar toe kunnen die alleen zijn en zin hebben in een gezellige avond. In hun eentje een café binnenstappen doen ze niet zo gauw. Die drempel is te hoog”, vertelt Michiel Stronks van Figulus Welzijn. “Speciaal voor deze mensen hebben wij Cheers opgezet. Het is makkelijker om een kroeg binnen te lopen als je weet dat er altijd iemand is die je opvangt en dat er ook anderen zijn die speciaal voor Cheers komen”, vult collega Anneke Visser aan.

Cheers, de naam komt van het café uit de gelijknamige tv-serie, is bedoeld voor mensen vanaf 30 jaar. “Het is een leeftijd waarop het lastiger wordt als je alleen bent. Tegelijkertijd maakt het niet meer zoveel uit als je met veertigers en vijftigers optrekt. Voor twintigers is dat toch anders”, zegt vrijwilligster Zelma van Alstede. 

Als locatie is café Leuven uitgekozen. “Het is een prima plek. Het is een café waar altijd wel reuring is. En het is hier gemoedelijk”, geeft Stronks aan. Het is niet voor het eerst dat een ontmoetingsplek als Cheers is opgezet. “Eerder hadden we het Vriendencafé in een ruimte van het Nationaal Onderduikmuseum. We waren bezig te kijken hoe we de drempel konden verlagen. Uitgaan in een museum voelde wat onnatuurlijk. Toen kwam corona en kwam alles stil te liggen. Nu starten we opnieuw, maar dan met Cheers in een café.” 

Cheers wordt elke eerste vrijdag van de maand gehouden. De eerste keer op 5 november vanaf 20.30 uur. Entree is gratis, drankjes zijn voor eigen rekening. Zelma van Alstede en Michiel Stronks zijn er dan ook bij.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden