De verdediging van AD'69 staat onder druk. Foto: PR

AD’69 wint met 0-3 van Keijenburgse Boys

Algemeen

AALTEN - Klokslag 14.00 uur trapte AD’69 af voor de uitwedstrijd tegen Keijenburgse Boys en ging voortvarend aan de slag en voordat het publiek het in de gaten had stond de 0-1 al op het scorebord. Joshua Ikink zette in de tweede minuut de bal voor en Dylan Bauhuis wist koppend te scoren. En dat AD’69 wel heel veel trek in een overwinning had bleek wel dat zij de aanval voortzette en creëerde drie minuten later alweer de tweede kans in korte tijd. Een voorzet van Tom Elferink werd maar net gemist door Nick Ebbers, en een minuut weer hierna kopte Jeroen Scholten zijn eerste kans ook maar net naast uit een cornerbal. Het had na tien minuten spelen al 0-3 voor AD’69 kunnen zijn.

Het eerste kwartier wist Keijenburgse Boys niet waar zij aan toe was maar de thuisploeg kon zich uit de wurggreep van AD’69 worstelen en had in de zestiende minuut de gelijkmaker voor het scoren toen een aanval wel heel lang ongemoeid bleef. AD’69 was gewaarschuwd en wist dat KB zich nog lang niet verslagen waande. Elferink kwam een meter of vijftien buiten het zestienmetergebied van KB  in balbezit doordat een speler van KB wel heel lullig balverlies leed, hij zette direct de bal door naar Jens Bent die met een slalom door de verdediging zichzelf riant posteerde voor het doel van KB en schoof de bal koelbloedig voorbij de keeper, 0-2. Dat was ook de ruststand.

Met een 0-2 achterstand was het wel duidelijk hoe KB de tweede helft zou gaan beginnen. Lars Rave verving tijdens de rust Bram Bulsink die toch weer teveel last van zijn ribbenkast had gekregen. Een vrije trap voor KB had maar zo 1-2 kunnen worden ware het niet dat keeper Anthony Ikink met een vingertip de bal tegen de lat wist te werken. Invaller Justin Grijsen stond al een paar minuten gereed langs te lijn.  Hij was heel gretig want amper in het veld kreeg hij de bal aan de voeten en wist na een paar man uitgeschakeld te hebben ook de keeper te passeren en scoorde hiermee de 0-3. Met nog 20 minuten te spelen moest de wedstrijd nu toch wel gespeeld zijn. Er werden drie wissels ingebracht om nieuwe krachten toe te voegen om het KB niet te gemakkelijk te maken. KB krijgt in de 80ste minuut nog een kans, een akelig gevaarlijke lob miste op een haar na het doel van Ikink. AD’69 wint uiteindelijk terecht met duidelijke cijfers.