<p>De cast van SIOS. Foto: Eigen foto</p>

De cast van SIOS. Foto: Eigen foto

‘Het roer om’ in Grachthuys

BREDEVOORT - Toneelvereniging SIOS presenteert het blijspel ‘Het roer om’ in Grachthuys Bredevoort op zaterdag 30 oktober. Het stuk is geschreven door Henk Roede en speelt zich af op een oude boerderij.

Het stuk gaat over internetondernemer Cor, hij heeft in een paar jaar tijd een groot bedrijf uit de grond gestampt. Maar nu is de lol er af en is Cor op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het landelijke leven trekt hem meer en meer. Altijd al droomde hij van een wat rustiger leven op het platteland. Hij zag zich altijd al wonen in een mooi boerderijtje waar hij samen met z’n vrouw biologisch kan boeren en ’s zomers gasten kan verwelkomen in zijn eigen Bed & Breakfast. En nu is het zover! 

Hij heeft zijn zaak verkocht en met het geld een prachtige authentieke boerderij gekocht met een lapje grond. Echter, had hij dit niet beter eerst kunnen overleggen met zijn vrouw Suzan? En is het wel zo’n prachtige boerderij? Aannemer Janus ziet toch wel wat mankementjes. Maar zomaar aan het verbouwen gaan is ook niet gemakkelijk als je te doen krijgt met de officiële instanties met al hun regeltjes en bureaucratie. Gelukkig krijgen Cor en Suzan hulp van hun vrienden Arnold en Annelies, echter: weten zij wel dat ze moeten helpen?  Nou ja, beter een goede buur dan een verre vriend. Echter, hebben de buren Koos en Lenie wel zulke goede bedoelingen, elke keer als ze langskomen? En er is ook nog wat achtergebleven in de boerderij...

De voorstelling is op zaterdag 30 oktober in Kulturhus ‘t Grachthuys in Bredevoort, het begint om 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. De entree bedraagt 10 euro per persoon, dit is inclusief een consumptie. Kinderen tot twaalf jaar betalen 7,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa, reserveren kan ook, via de website www.toneelsios.nl Wel duidelijk aangeven om welke voorstelling het gaat. De dan geldende coronamaatregelen, QR code, ID bewijs, worden in acht genomen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden