Een scene uit de film Zimja wojna. Foto: PR
Een scene uit de film Zimja wojna. Foto: PR

Zimja wojna draait bij filmhuis Schiller

AALTEN - Op donderdag 21 oktober om 20.00 uur draait de Pools-Frans-Britse film Zimja wojna bij filmhuis Schiller. De zwart-wit film speelt zich af in de jaren ‘50 ten tijde van de koude oorlog.

De film Zimja wojna speelt zich af in de jaren ‘50 ten tijde van de Koude Oorlog. Het gaat over Wiktor Warski, die werkt als regisseur, pianist en componist. Hij begint een professionele groep met zang en volksdans. Hij wordt verliefd op de jonge temperamentvolle zangeres Zuzanna ‘Zula’ Lichon. Na een aantal succesvolle optredens in Polen gaat de groep optreden in Oost-Berlijn. Wiktor vlucht vervolgens naar de Westerse wereld, maar Zula gaat niet met hem mee. 

‘Zimja wojna’ is de Poolse titel van deze Pools-Frans-Britse film in zwart-wit. Een gepassioneerd liefdesverhaal tussen twee mensen met verschillende achtergronden en temperamenten, die niet bij elkaar passen en toch tot elkaar worden veroordeeld. Tegen de achtergrond van de Koude Oorlog in de jaren ‘50, in Polen, Berlijn, Joegoslavië en Parijs, toont de film een onmogelijk liefdesverhaal in onmogelijke tijden.

De film van regisseur Pawel Pawlikowski (61), die het verhaal baseerde op het leven van zijn ouders, was in 2019 de grote winnaar bij de Europese Oscars en werd vijf maal bekroond met de prijzen voor Beste Film, Beste Regisseur, Beste Actrice, Beste Scenario en Beste Montage.

Bij binnenkomst moeten bezoekers een papieren of digitale QR-code kunnen tonen. Er is geen sprake meer van anderhalve meter afstand, het maximale aantal bezoekers in de bovenzaal is terug naar ‘het oude normaal’ van 40. De entree bedraagt 8,00, exclusief bankkosten. Om het aantal bezoekers goed te monitoren zijn tickets uitsluitend online te koop via www.oerkroeg.nl 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden