<p>Kinderboerderij de Ahof. Foto: Bernhard Harfsterkamp</p>

Kinderboerderij de Ahof. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Gratis voorleesboekje bij inruilen afgedankt apparaat

AALTEN - Kinderboerderij De Ahof is een Wecycle-inleverpunt voor kleine afgedankte apparaten in Aalten. Tijdens de Nationale Recycleweek, van 11 tot 17 oktober, ligt hier voor snelle inleveraars van een klein apparaat een gratis voorleesboekje klaar: ‘Sanne SuperPower’. Op een leuke manier leren kinderen en hun (groot) ouders alles over recyclen. Er is een beperkt aantal boekjes beschikbaar.

Op 14 oktober is het voor de derde keer International E-waste Day. De hele week rondom deze dag is in Nederland uitgeroepen tot Nationale Recycleweek en zijn er acties en campagnes om de inzameling van e-waste extra te stimuleren. Hans de Rijk, woordvoerder van Kinderboerderijen Actief, geeft aan: “Kinderboerderijen zijn laagdrempelige educatieve ontmoetingsplekken in de buurt voor jong en oud. We stimuleren graag het recyclen van e-waste en bekendheid over hergebruik van grondstoffen. In de Recycleweek gebeurt dit door speciale activiteiten te organiseren, gecombineerd met het voorleesboek. Op www.kinderboerderijenactief.nl/recycleweek/ zijn deze activiteiten te vinden.”

Over Wecycle
Wecycle is een landelijke campagne van Stichting OPEN en Stichting Lightrec die consumenten en bedrijven moet aanzetten om elektrisch afval en energiezuinige verlichting gescheiden in te leveren bij een van de 13.000 Wecycle-inleverpunten. Ruim 180 van deze punten zijn kinderboerderijen. Hier kunnen mensen kleine afgedankte elektrische apparaten inleveren.


wecycle.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden