Bestuurs St Jorisconcerten, zittend: Viola Scholma (links) en Ingrid te Brake, staand: Arjan Nieuwenhuis (links), Hugo Kuiper en Ingrid Molenaar. Foto: Judith Spook

Bestuurs St Jorisconcerten, zittend: Viola Scholma (links) en Ingrid te Brake, staand: Arjan Nieuwenhuis (links), Hugo Kuiper en Ingrid Molenaar. Foto: Judith Spook

Concerten in Sint Joriskerk weer van start

Algemeen

BREDEVOORT – Na een lange periode van stilte mogen de Sint Jorisconcerten eindelijk weer doorgaan. Dit jaar is het vijftiende seizoen en het eerste concert vindt plaats op zondag 10 oktober. Daarna zal er iedere tweede zondag van de maand een concert plaatsvinden.

Door Eva Schipper

Het bestuur van de Sint Jorisconcerten is erg blij dat de concerten weer van start gaan. Ingrid Molenaar en Ineke te Brake vertellen graag meer over de concerten. “Iedereen heeft onderschat hoe belangrijk cultuur voor mensen is. Wij zijn dan ook ongelofelijk blij dat het weer door kan gaan.”

De Sint Jorisconcerten staan bekend als erg intiem. De ruimte in de kerk is klein en geeft een prettige sfeer. Ook is de akoestiek in de kerk heel goed. 

Doordat de concerten kleinschalig zijn, zijn de musici erg betrokken bij het publiek. De musici die de concerten geven zijn altijd zorgvuldig geselecteerd. Zo zijn alle musici professioneel geschoold. Ook is het programma erg divers. Naast dat de musici muziek maken, geven ze ook een mondelinge toelichting over de muziek. 

Het was een pittige tijd voor de cultuursector en dus ook voor stichting Sint Jorisconcerten. “Wij zijn erg blij met de sponseren die hebben geholpen. Het is erg fijn om te merken dat een aantal bedrijven erg begaan zijn met onze stichting. Ook zijn we ook ontzettend blij met de vrijwilligers die ons nog steeds steunen.” Hoewel het een moeilijke tijd is, vraagt de stichting nog steeds voor de concerten een vrije gift. Het richtbedrag is twaalf euro per persoon. “We willen dat de concerten voor iedereen toegankelijk blijven.”

De deuren van de kerk gaan open om 14.30 uur. Het concert zal vervolgens om 15.00 uur beginnen. “Zoals vanouds wordt er na het concert een sapje of een glaasje wijn geserveerd.” De bezoekers kunnen dan de instrumenten bewonderen en napraten met de musici.

In de kerk geldt geen maximumaantal bezoekers en vooraf reserveren is niet nodig. Ook zal de anderhalve meter regel worden losgelaten in de kerk. Wel is het laten zien van een vaccinatiebewijs of een negatief testbewijs van maximaal 24 uur oud verplicht. 

Meer informatie over de concerten en over de maatregelen is te vinden op de website.


sintjorisconcerten.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant