Een spelmoment AD'69 - FC Dinxperlo. Foto: PR

Laatste minuut kost AD’69 de kop, 1-2 verlies

Algemeen

AALTEN - Dat AD’69 zich meer had voorgesteld van de pot tegen Dinxperlo is duidelijk. Eén punt was binnen, drie was mogelijk maar uiteindelijk werd het in de allerlaatste minuut toch nul voor AD’69 en werd Dinxperlo de lachende derde in een pot die alles in zich had.

Klokslag 14.00 uur en de wedstrijd was begonnen. De eerste minuten gingen over en weer en kansjes deden zich aan beide kanten voor. Tot dusver was er niets aan de hand maar de 0-1 in de elfde minuut werd wel heel simpel gemaakt, even snel doortikken in het zestienmetergebied van AD’69 leidde de 0-1 score in voor Dinxperlo. AD’69 leek in de achtervolging op Dinxperlo te gehaast en onzorgvuldig. Dat Dinxperlo er altijd voor zorgde dat er iemand aanspeelbaar was maakte het voor AD’69 moeilijk om het spel te maken. Dat Dylan Bauhuis en Justin Grijsen al vrij vroeg in de wedstrijd de gele kaart kregen maakte het er niet makkelijker op. AD’69 speelde te gehaast en onzorgvuldig, Dinxperlo beheers en snel, er stond altijd iemand vrij en zij lieten zich niet gek maken.

Het begin van de tweede helft was veelbelovend, AD’69 drukte Dinxperlo in de verdediging en ook nu kreeg het de kansen. Op basis van inzet had AD’69 allang de gelijkmaker verdiend. Pas in de 83ste minuut wist aanvoerder Nick Ebbers de gelijkmaker te scoren. AD’69 voelde vanaf moment dat er meer te halen was en ging voor de driepunter. Dit opportunistische streven werd in de allerlaatste minuut keihard de nek omgedraaid, Dinxperlo wist ondanks de druk van AD’69 toch nog de 1-2 te scoren. In plaats van twee punten af te snoepen van Dinxperlo verloor AD er nu drie terwijl het wellicht tevreden had moeten zijn met één puntje. Zondag 11 oktober speelt AD uit tegen Keijenburgse Boys.