Van links naar rechts, staand Aron, Hans, Frank en René, zittend Anke en Ilja. Foto Hipenstijlfotografie
Van links naar rechts, staand Aron, Hans, Frank en René, zittend Anke en Ilja. Foto Hipenstijlfotografie

Waardebonnenactie Eggink Maalderink zeer succesvol

Algemeen

AALTEN – In coronatijd is Eggink Maalderink Garantiemakelaars van start gegaan met een waardebonnenactie om ondernemers die het zwaar hadden te helpen. Elke klant ontving 100 euro aan waardebonnen van een winkelier, horecabedrijf of ondernemer naar keuze. De actie is lokaal gehouden zodat met name bedrijven uit de gemeente Aalten van de actie konden profiteren. “Omdat de beperkingen behoorlijk zijn versoepeld en bedrijven weer open mogen, hebben we besloten om per 1 oktober met de actie te stoppen. We hebben de balans opgemaakt, het was een zeer succesvolle actie!” Aan het woord is René Wenting, directeur van het makelaarskantoor.

Door Karin Stronks

De actie heeft een jaar geduurd. Wenting: “In onze branche ging het werk door, dus wij zijn niet in ‘zwaar weer’ beland. Voor veel ondernemers was dit heel anders. We hebben met ons team een plan bedacht om een beetje te helpen, om solidair te zijn. Klanten van ons kregen allemaal waardebonnen ter waarde van 100 euro. Vier keer 25 euro van verschillende bedrijven, of twee keer 50, of een bon van het volledige bedrag, dat mocht de klant zelf bepalen.” De actie is goed ontvangen en lokaal gehouden. “Had de klant de keuze gemaakt voor de winkel of bedrijf waar ze bonnen van wilden ontvangen dan gingen wij zelf op pad om de waardebonnen te kopen. De bedrijven hebben toegezegd flexibel te zijn met de geldigheidsdatum, omdat ze soms voor lange tijd gesloten waren kon de klant niet meteen de bon verzilveren.” 

Een kleine 50 ondernemers hebben van de plaatselijke waardebonnenactie geprofiteerd. “Klanten hebben willekeurig gekozen maar bonnen, gerelateerd aan wonen en horeca, waren populair! We hebben totaal 175 bonnen van 25 euro weggegeven, bijna 4500 euro heeft het ons gekost, in één jaar tijd! Veel bedrijven maakten van een waardebon een mooi ingepakt cadeau. Erg leuk!” Eggink Maalderink Makelaars is een maatschappelijk betrokken onderneming. René legt uit: “We sponsoren veel sportclubs en verenigingen en doen steevast mee als businessteam met de Gerard Tebroke Memorialloop. Zo geven we een deel van de omzet terug aan de maatschappij.” 

Omdat de maatregelen rondom corona steeds meer zijn versoepeld is besloten om per 1 oktober te stoppen met de waardebonnenactie. “We zijn nu bezig met een campagne wat betreft kopen en verkopen van een woning. De huizenmarkt is veranderd, dat is algemeen bekend. Wij adviseren nu om eerst een woning te kopen, daarna pas te verkopen. De tijd dat een huis een half jaar tot zelfs anderhalf jaar te koop stond is voorbij. Het is vrijwel omgekeerd, het kopen van een woning duurt tegenwoordig vaak heel lang. Er is niet veel aanbod… Verkopen gaat juist veel vlotter, daarom zijn we met dit initiatief gestart.” Wenting vervolgt: “We volgen alle actualiteiten op de voet. Mocht het nodig zijn dan bedenken we wel weer een mooie solidaire actie!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant