Manon Saalmink (18) met haar boek. Foto: PR
Manon Saalmink (18) met haar boek. Foto: PR

Boekpresentatie ‘I hope you stay’ van achttienjarige Manon

Algemeen

AALTEN - Na meer dan anderhalf jaar werk is het dan eindelijk zo ver, eind september publiceert de achttienjarige Manon Saalmink haar eerste gedichtenbundel ‘I Hope You Stay’.

Manon: “Toen ik veertien jaar was, raakte ik bevriend met een Engelse dichter. Hij liet mij zien hoe makkelijk en fijn het is om je gevoelens te uiten op papier. Al gauw raakte ik verzonken in de wereld van poëzie. Ik maakte een account aan op Instagram, waarop ik iedere dag een gedichtje postte. Daarop kreeg ik veel reacties van mensen die zeiden dat mijn woorden hun raakte en inspireerde. Dat motiveerde mij enorm. Ook had ik een notitieboekje en een pen naast mijn bed, om vervolgens vele nachten schrijvend te spenderen. Nu zijn we zo’n vier jaar verder en is de droom om een boek uit te brengen eindelijk uitgekomen.”

Manon vertelt verhalen zolang ze zich kan herinneren en schrijft ze op sinds zij een pen kan vasthouden. “Als kind genoot ik er ontzettend van om mijn eigen wereld te creëren. Ik kan me nog goed herinneren hoe ik in groep 8 mijn eerste verhaal schreef. Dit had ik uitgeprint op A4 en liet het vervolgens de hele klas rondgaan. Tijdens het leesuurtje mocht iedereen het lezen. Vanaf dat moment was het mijn droom om ooit ‘echt’ een boek uit te geven.”

I Hope You Stay is een Engelse gedichtenbundel. “Ik heb geschreven over rouw, liefde, verdriet en heling. Veel van de gedichten zijn erg persoonlijk, maar ik heb ook veel voor en over anderen geschreven. Soms vertellen mensen je een verhaal of over een gebeurtenis waarvan je denkt: ‘wauw’. Als zo’n verhaal mij dan raakt, wil ik er graag over schrijven. Dan krijg je soms de kans om iemands gevoelens te verwoorden op een manier waarop ze dat zelf niet lukt. Dat vind ik heel bijzonder.”

Het boek is te koop bij de Aaltense boekhandels Messink & Prinsen, Meneer Kees en Primera. Verder kan het besteld worden via de website.


manonsaalmink.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant