Opening Jongerenhuis aan de Ludgerstraat in Aalten. Foto: PR
Opening Jongerenhuis aan de Ludgerstraat in Aalten. Foto: PR

Jongerenhuis Aalten geopend

Algemeen

AALTEN - Op 30 september was het zo ver, het nieuwe Jongerenhuis in Aalten is vanaf dan officieel geopend.

De afgelopen weken zijn in het huis aan de Ludgerstraat 66 voorbereidingen getroffen om het geschikt te maken als echt Jongerenhuis. Alle jongeren uit Aalten kunnen hier terecht voor ontmoeting, activiteiten, gezelligheid, vriendschap en chillen. 

Het was erg gezellig bij de opening waarbij diverse verenigingen, zoals de grote sportclubs uit Aalten, de stichting Sjoksevenementen, Jong Gelre en jeugdclubs waren uitgenodigd die een belangrijke rol spelen in het leven van de jongeren. Na de officiële opening door een speech van Hans te Lindert en het onthullen van het Jongerenhuis-bord door de Kinderraad en Jongerenwerkers, kon onder het genot van een drankje leuke samenwerkingen worden besproken. Iedereen kon zien hoe het Jongerenhuis eruit ziet en daarnaast konden de aanwezigen hun eigen ideeën inbrengen. 

Het Jongerenhuis is een gezamenlijk initiatief van gemeente Aalten, Figulus Welzijn en de Protestantse Gemeente Aalten. Naast de jongerenwerkers van Figulus en de Protestantse Gemeente, ondersteunen studenten van het Graafschap College bij activiteiten. 

Het jongerenhuis is een plek waar de jongeren zelf activiteiten kunnen bedenken en organiseren. Dus geen overdekte hangplek, maar echt een vertrouwde, vaste plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, samen dingen ondernemen en zo ontdekken wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn. Een kweekvijver voor talent. Zo’n plek ontbrak nog in Aalten, terwijl er wel behoefte aan is. 

Mensen kunnen altijd even binnenwandelen en een kijkje nemen in het Jongerenhuis. Daar zijn dan de jongerenwerkers Rick, Heidi of Elles of de stagiaires om gasten te ontvangen.

Op de dinsdagavond is er het meidenwerk van 19.00 Tot 20.30 uur. Op woensdag van 13.00 tot 17.00 en donderdag van 13.00 tot 21.00 is het jongerenhuis geopend. Natuurlijk mogen jongeren ook altijd aansluiten bij de activiteiten van de PKN. Voor vragen of meer informatie kan men mailen: jongerenhuisaalten@gmail.com of kijken op de website ProtestantseGemeenteAalten | Jeugdwerk Protestantse Gemeente Aalten of via instagram young.figuluswelzijn

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant