Informatie over onderhoud skeelermateriaal. Foto: PR
Informatie over onderhoud skeelermateriaal. Foto: PR

Seizoensafsluiting skeeleren; door regen binnenprogramma

Algemeen

AALTEN - Woensdag 29 september stond de afsluiting van het skeelerseizoen van skeelervereniging de Peddelaars op de planning. Deze laatste training/les avond zou er een zogenaamde ‘buffeltraining’ worden gedaan. Dit houdt in dat iedereen van 18.45 tot 19.45 uur zoveel mogelijk ronden kon rijden, van klein tot groot. En na afloop zou er dan nog uitleg over het onderhoud van het skeelermateriaal worden gegeven.

Maar, zoals dit jaar wel vaker gebeurde bij belangrijke gebeurtenissen, gooide Pluvius deze planning weer eens fijn door elkaar en meende dat het een goed moment voor een gigantische bak water zou zijn. Hierdoor kwam de buffeltraining te vervallen en kwam de avond geheel in teken van het skeelermateriaal te staan, onder het genot van een bak koffie met heerlijk eigen gebakken koek en taart (gesponsord). 

Er was heel veel belangstelling voor deze materie. Want wil men plezier aan de sport beleven dan is het van essentieel dat het materiaal piekfijn in orde is en dat de sporter hier ook enige kennis van heeft. Henk L. legde vakkundig en met veel passie uit wat de verschillende soorten en eigenschappen zijn. En hoe de skeeleraar zo gemakkelijk mogelijk onderhoud kan doen nadat er bijvoorbeeld in de regen is gereden en de lagers van de wielen vol water zitten. Wat te doen want het is bekend dat door water roest ontstaat….? 

Dit soort praktische vragen werden behandeld. Unaniem waren aanwezigen het er naderhand over eens: “Weer een ontzettend leuke leerzame lesavond, jammer dat het seizoen voorbij is, volgend voorjaar zijn we zeker weer van de partij!” De skeelervereniging is voor het volgende seizoen alweer de nodige plannen aan het uitwerken. Zo zijn de trainers aan het nadenken over de aan te bieden trainingspakketten, zowel voor jong en oud. De jeugd wordt onder andere het Skate Vaardigheidspaspoort aangeboden. Kortom, de Skeelervereniging bruist van ideeën voor 2022 en voor de club kan het niet snel genoeg weer voorjaar worden! 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant