Voorlichting en vaccinatie in gemeente Aalten door GGD. Foto: PR
Voorlichting en vaccinatie in gemeente Aalten door GGD. Foto: PR

Informatie en een prik zonder afspraak

Algemeen

AALTEN - GGD Noord- en Oost-Gelderland is volgende week twee keer in de gemeente Aalten voor voorlichting over het coronavirus en voor het zetten van coronavaccinaties.

Op dinsdag 5 oktober zijn zij van 11.00 tot 19.30 uur bij Figulus Welzijn, Polstraat 9 in Aalten en op zaterdag 9 oktober van 9.00 tot 17.00 uur bij het Kerkelijk Centrum, Markt 4 in Dinxperlo. De locaties worden dan wederom ingericht als tijdelijke pop-up locaties met vrije inloop voor iedereen die vragen heeft of zich wil laten vaccineren zonder eerst een afspraak te maken. Dit is mogelijk voor zowel de eerste als tweede vaccinaties. 

Burgemeester Anton Stapelkamp: “In de gemeente Aalten waren op 1 september al ruim 24.000 inwoners gevaccineerd. Een heel mooi aantal. Zo’n 3000 inwoners zijn nog niet gevaccineerd. Het gaat vooral om jongeren en jongvolwassenen. Met de pop-up priklocaties willen we hen de gelegenheid bieden zich alsnog te laten vaccineren. Zonder afspraak en in de buurt”.

Pop-up locaties druk bezocht
De pop-up locaties zijn een succes in de regio en ook in de gemeente Aalten. Mensen die nog twijfelden, of er nog niet aan toe waren gekomen om zich te laten vaccineren, hebben dit alsnog laten doen. Tijdens de vorige pop-up vaccinatietour in de gemeente heeft de GGD 355 mensen gevaccineerd en vorige week bij De Hofnar in Aalten nog eens 134 mensen. “Als iedereen zich laat vaccineren, kan het coronavirus zich minder makkelijk verspreiden. Een vaccinatie beschermt niet alleen jezelf, maar ook de mensen om je heen. Als veel mensen een prik nemen, kan er steeds meer en komen er minder coronaregels.”

Informatie en vragen
Vaccineren is niet verplicht. Iedereen kiest zelf of hij of zij een prik wil of niet. Goede informatie helpt bij het maken van een keuze. In de pop-up locatie geeft de GGD alle informatie en kunnen inwoners vragen stellen. Mensen die last hebben van prikangst kunnen dit aangeven bij binnenkomst en kunnen gewenst liggend gevaccineerd worden. Meer informatie over andere data en locaties is te vinden op de website: www.ggdnog.nl/corona/corona-vaccinaties/vaccinatietour-door-de-regio

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant