Nieuwe bewoners van de duurzame huurwoningen. Foto: PR

Nieuwe bewoners van de duurzame huurwoningen. Foto: PR

Nieuwe bewoners ontvangen sleutel van duurzame huurwoningen

Algemeen

DINXPERLO - Vanaf dit voorjaar werden de contouren van de veertien nieuwe woningen aan de Nieuwstraat in Dinxperlo steeds beter zichtbaar. De zeer duurzame woningen zijn gerealiseerd voor de huurders van woningcorporatie De Woonplaats door Fijn Wonen.

Kort geleden ontvingen de kersverse bewoners de sleutels van hun sociale huurwoning. Er was veel belangstelling en de woningen waren snel verhuurd. De bewoners waren vroegtijdig betrokken bij de bouw van hun toekomstige woning. Hierdoor konden zij zelf keuzes maken, te denken aan het kiezen van de kleurstelling en uitbreidingen in de keuken. 

Tijdens kijkmiddagen hebben de huurders kennis gemaakt met elkaar en kregen ze uitleg over hoe om te gaan met de duurzame woningen. Door de woningen op duurzame wijze en zonder gas te realiseren, zijn ze klaar voor de toekomst. De zonnepanelen op het dak leveren energie voor de installaties, zoals verwarming en warm water. Daarnaast heeft de woning een lucht-water warmtepomp en een WTW installatie voor een optimale ventilatie. Hier beleven de bewoners veel comfort van in hun nieuwe woning, zowel in de winter als in de zomer. Naast comfort levert het ook nog eens lage energielasten op! 

Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen, startte het bouwproces in de fabriek. Daardoor ging het bouwproces erg snel. Met kant-en-klare elementen stond er binnen een dag een volledig casco van een woning. De veertien woningen aan de Nieuwstraat zijn in drie blokken van vijf, vijf en vier woningen gebouwd. Negen woningen hebben twee slaapkamers en vijf woningen hebben drie slaapkamers. Met een netto huurprijs van ongeveer 720 euro per maand zijn de woningen een mooie én duurzame toevoeging aan de sociale huurvoorraad in Dinxperlo. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant