Celliste Oihana Aristizabal Puga (rechts) en pianiste Lineke Lever. Foto: PR
Celliste Oihana Aristizabal Puga (rechts) en pianiste Lineke Lever. Foto: PR

Sint Jorisconcert met Oihana Aristizabal Puga & Lineke Lever

Algemeen

BREDEVOORT - Op zondag 10 oktober vindt het eerste Sint Jorisconcert van het seizoen plaats in de Sint Joriskerk. Celliste Oihana Aristizabal Puga en pianiste Lineke Lever brengen ‘La Lecture’, een programma rond Suzanne & Edouard Manet.

Zondag 10 oktober komen in de Sint Joriskerk in Bredevoort Celliste Oihana Aristizabal Puga en pianiste Lineke Lever, zij brengen ‘La Lecture’ ten gehore. Een programma over de Nederlandse pianiste en zangeres Suzanne Manet-Leenhoff. Suzanne Manet-Leenhoff was de echtgenote van de beroemde Franse schilder Édouard Manet. Suzanne groeide op in Zaltbommel, in een artistieke familie. Een van haar broers was de toen succesvolle beeldhouwer Ferdinand Leenhoff en haar zwager was kunstenaar Joseph Mezzara. 

Oihana Aristizabal Puga en Lineke Lever werken al jaren samen als duo. Zij zijn veelgevraagde kamermuziekspelers. Ze verkennen als duo altijd weer de grenzen om bijzondere programma’s samen te stellen. Zij willen in hun programma’s altijd muziek in een breder kader plaatsen om zo hun publiek mee te nemen in de tijd waarin de muziek gecomponeerd is. De afgelopen jaren hebben ze onder andere programma’s gemaakt over (het einde van) de Eerste Wereldoorlog, in samenwerking met een historica. Daarnaast hebben ze samengewerkt met dansers, acteurs en vertellers. Vanaf 2020 spelen ze het programma over Suzanne Manet-Leenhoff.

Het concert vindt plaats op 10 oktober in de Sint Joriskerk, Markt 3, Bredevoort. Het begint om 15.00 uur en de kerk is open vanaf 14.30 uur. Het concert duurt een uur. Zie voor de laatste informatie over de Corona-maatregelen de home-pagina van onze website: https://sintjorisconcerten.nl Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van 12 euro worden gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren. Meer informatie vindt u op onderstaande websites.


www.sintjorisconcerten.nl
www.cellopiano.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant