Tom Elferink scoort weer eens. Foto: PR

AD’69 wint eerste competitie wedstrijd tegen KSV, 1-3

Algemeen

AALTEN - AD’69 H1 is de competitie goed begonnen. Het boegbeeld van AD weet drie punten uit Vragender mee naar Aalten te nemen.

AD’69 H1 heeft aardig wat ambitie en dus mag er best wel wat verwacht worden vanaf de allereerste start van de competitie. KSV was de eerste tegenstander en dan is bekend dat het geen makkie zal worden. En dat werd het ook niet. AD’69 nam vanaf het minuut één het initiatief en kreeg meerdere kansen maar had in de afwerking het geluk niet mee. Hoopjes kansen maar in de score was het net zoals in de voorbereiding, armetierig, pover…niet om naar huis te schrijven.

Kansen doen zich voor maar het vermogen om het af te maken was te vaak niet aanwezig. En terwijl AD’69 in de eerste helft de druk naar het Vragender doel opbouwde nam KSV de voorsprong omdat zij veel simpeler profiteerde van de weinige kansen die zich voordeden aan hun zijde. AD’69 werd verrast want hoewel zij meerderde kansen kregen en niet benutten trok KSV de lange neus en nam de 1-0 voorsprong.

Drie minuten na de rust was het eindelijk raak, Tom Elferink lukte het eindelijk een keer om te scoren, te vaak ging het fout, te vaak zat er een been tussen maar nu was het eindelijk raak. Vroeg na aanvang van de tweede helft kwam AD’69 langszij en scoorde de gelijkmaker. Dat was voor AD’69 meer dan welkom, KSV had er nog steeds geloof in dat zij dit wel recht zouden kunnen trekken.

Maar het was niet meer de thuisploeg die de wedstrijd dicteerde, beide teams gingen voor de score én de winst, uiteindelijk bleek AD’69 de betere in de afwerking te zijn. Met een puntgave kopbal van aanvoerder Nick Ebbers die tot de 1-2 leidde en later ook Tom Elferink die een perfecte voorzet van Dylan Bauhuis verzilverde tot de 1-3 eindstand bleek AD’69 de terechte winnaar van de altijd beladen pot tegen KSV.