Een deel van Team Naschoolse Activiteiten. Foto: Frank Vinkenvleugel
Een deel van Team Naschoolse Activiteiten. Foto: Frank Vinkenvleugel

Naschoolse activiteiten bij FC Dinxperlo

Alle verenigingen bieden clinics of workshops

DINXPERLO – Figulus Welzijn heeft samen met alle basisscholen, het voortgezet onderwijs en FC Dinxperlo een mooi naschools programma opgezet. Elke woensdagmiddag zijn er activiteiten, voor liefhebbers van sport, games en creatief bezig zijn. Alle activiteiten worden gehouden op het sportpark van FC Dinxperlo, alle verenigingen en clubs draaien mee door het geven van leuke clinics of workshops. De middagen sluiten direct aan op de schooltijden, de inloop is elke woensdagmiddag vanaf 14.00 uur, van 14.30 tot 15.30 uur zijn er activiteiten.

Door Karin Stronks

“Kinderen kunnen op de woensdagmiddagen direct uit school naar het sportpark van FC Dinxperlo. De scholieren krijgen dan iets te drinken en fruit. Daarna kunnen ze aan de slag met de verschillende activiteiten.” Aan het woord is Steffan Rexwinkel van Figulus Welzijn. “Kinderen van zes tot en met twaalf jaar kunnen meedoen.” De naschoolse activiteiten Dinxperlo is een samenwerking tussen Figulus Welzijn, alle basisscholen, het voortgezet onderwijs en FC Dinxperlo, de voetbalclub stelt de locatie beschikbaar. “Alle verenigingen en clubs zullen leuke workshops en clinics aanbieden. Zo kunnen kinderen kiezen uit een veelzijdig en afwisselend aanbod. Er zullen buiten en binnen activiteiten zijn.” Enkele voorbeelden van activiteiten zijn armbandjes maken en bubblebal (6 oktober) en bioscoopmiddag en voetbalworkshop (27 oktober).

Strippenkaart

gratis 

af te

halen 

bij balie

Kulturus


Strippenkaart
Om mee te doen met de naschoolse activiteiten is een strippenkaart nodig. Deze strippenkaart is ter administratie, de gegevens van het kind staan er op. “Per activiteit heb je één strip nodig. De strippenkaart is onbeperkt geldig en is gratis af te halen bij de balie van Figulus Welzijn in Kulturhus Dinxperlo.” Een overzicht van de activiteiten staat op de website VitaalBAD.nl (vitaal Bredevoort/Aalten/Dinxperlo) Dit is de website waar kinderen zich online op kunnen geven, of dit door ouders/verzorgers kunnen laten doen. “Denk er aan dat je ouders/verzorgers eenmalig hiervoor moeten inloggen.” Kinderen die op de dag van de activiteit de BSO van IKC de Bosmark of Humankind zijn kunnen ook deelnemen aan de activiteiten, dit loopt via de BSO. “Bij sommige activiteiten is de deelname beperkt. Kinderen moeten de strippenkaart meenemen naar de activiteit. Dit is het deelnamebewijs en de strip wordt meteen afgetekend op de kaart.”

Werkgroep Naschoolse Activiteiten (NA)
Er is een werkgroep NA met beroepskrachten uit verschillende instellingen. Deze begeleiden de kinderen bij het opzetten van de activiteiten en bewaken de rode draad. Ook zijn ze het aanspreekpunt voor organisatie en het grote geheel.

Naschoolse activiteitenraad (NAR)
Iedere maand zal er op de locatie van FC Dinxperlo een Nar plaatsvinden. Nar is de naschoolse activiteiten raad. “Het is een groep kinderen die de activiteiten in een overleg evalueren en ideeën inbrengen vanuit hun klassen voor het nieuwe programma. Bij de overleggen is altijd iemand van de werkgroep aanwezig. Dit is een belangrijk onderdeel omdat we het belangrijk vinden dat kinderen bepalen wat er georganiseerd gaat worden en waar er vraag naar is. Ook bij de uitvoering van de activiteiten is de NAR betrokken en helpt mee.”

Vier tegen Vier en FiFA competitie
Elke woensdagmiddag, van 6 oktober tot en met 22 december van 14.30 tot 15.30 uur, wordt op het terrein van FC Dinxperlo een vier tegen vier voetbalcompetitie gehouden voor de basisschoolgroepen 4,5 en 6. Voor twaalf-plussers gaat op 6 oktober de FiFa playstation competitie van start, er zijn drie playstations beschikbaar met schermen en een beamer. Deze game-competitie wordt op dezelfde manier gespeeld dan de Champions League. Deze competitie wordt op de woensdagmiddagen tot en met 22 december gespeeld van 14.30 tot 15.30 uur. Ook voor deze activiteiten kunnen kinderen en jongeren zich opgeven via de website www.vitaalbad.nl
Informatie
Voor vragen en opmerkingen kan men contact opnemen met Steffan Rexwinkel via e-mail:
s.rexwinkel@figulus-welzijn.nl of telefonisch: 06-14606660

Voor de vereniging of instelling, die een activiteit opzet, is een werkplan/handleiding beschikbaar waar men gebruik van kan maken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden