Burgemeester Stapelkamp opent de speeltuin met Jort en Sem Vreman en Tieme, Jinte en Mirle Lankveld. Foto: Marcel te Brake fotografie
Burgemeester Stapelkamp opent de speeltuin met Jort en Sem Vreman en Tieme, Jinte en Mirle Lankveld. Foto: Marcel te Brake fotografie

Vernieuwde speeltuin geopend bij ’t Romienendal

DALE – De toestellen, jeu de boules baan en het pannaveldje zijn al een tijdje in gebruik maar op zaterdag 25 september is de vernieuwde speeltuin officieel en op feestelijke wijze geopend. Burgemeester Anton Stapelkamp verrichtte de openingshandeling.

De oude speeltuin was dringend aan vervanging toe en in de coronatijd heeft het bestuur van Algemene Daalse Belangen nieuwe speeltoestellen, die aan alle veiligheidseisen voldoen, aangeschaft. Bestuurslid Evert-Henk Eppink geeft aan: “De oude toestellen waren niet alleen verouderd maar ook niet veilig. Daarom hebben we deze keuze gemaakt. Vrijwilligers hebben ook een omheining geplaatst zodat kinderen niet zo snel de weg op kunnen lopen. Alle nieuwe toestellen zijn gekeurd en worden ook elk jaar aan een inspectie onderworpen.” 

Dit voorjaar, tijdens de werkzaamheden, komt burgemeester Stapelkamp toevallig langs en spreekt de vrijwilligers aan. ”De burgemeester liep met een wandeltocht mee die langs ’t Romienendal voerde. Vrijwilliger Wim Arentsen heeft toen verteld over de nieuwe speeltuin, de aanleg van het pannaveldje en de jeu de boules baan. De burgemeester bood spontaan aan dat hij de nieuwe faciliteiten wel wilde openen!” 

Op zaterdag 25 september wordt de nieuwe speeltuin officieel geopend door Stapelkamp en enkele kinderen uit buurtschap Dale die meegeholpen hebben. De opening wordt opgeluisterd door een ‘zolderverkoop’. “Vrijwilligers hebben de zolder aan een grondige opruimbeurt onderworpen en we hebben spullen te koop aangeboden.” De aanwezigen praten nog even na onder het genot van een drankje en hapje. 

Het bestuur is blij met de vernieuwde speeltuin, pannaveldje en de jeu de boules baan. “Het is een plek waar jong en oud samen kunnen genieten. Een potje voetballen, je uitleven op de toestellen, terwijl de oudere jongeren een spelletje jeu de boules kunnen doen. Op het terras, waar Esther Ulderink de scepter zwaait, kan men een kopje koffie of thee met iets lekkers gebruiken of een glaasje nemen.” 

De toestellen zijn een behoorlijke investering geweest. “We hebben vanuit het naoberfonds een subsidie ontvangen en zijn momenteel in de running voor de titel ‘Kern met pit’. Vorig jaar heeft ’t Heurns Veld deze prijs gewonnen. We hopen dat we in elk geval genomineerd worden eind dit jaar.” 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden