Foto: PR
Foto: PR

Netwerken zonder beurzen of evenementen: zo doe je dat

Beurzen en evenementen zijn natuurlijk hartstikke handig als je wil netwerken voor je onderneming. Toch moet je hier maar net de tijd en de middelen voor hebben. Vooral als je een wat kleiner bedrijfje hebt zul je eerst liever op andere manieren je netwerk uitbreiden. Benieuwd hoe je dit doet? Ontdek het in dit artikel!

Social media

Eén van de makkelijkste manieren om jezelf zichtbaar te maken is natuurlijk door gebruik te maken van de sociale mediakanalen. Deze geven je de mogelijkheid om het beste van jezelf te laten zien. Op die manier kun je in korte tijd veel mensen bereiken. Wat ook handig is aan social media is dat je er leuke winacties kunt houden om zo de mensen nog enthousiaster te maken voor je onderneming. Stel bijvoorbeeld een goodiebag samen die je dan uitdeelt aan een aantal gelukkigen. Je kunt hiervoor relatiegeschenken gebruiken. Dit hoeven geen dure items te zijn: laat bijvoorbeeld pennen, USB-sticks en petjes bedrukken en stop deze in een tasje. 

Relatiegeschenken

Het investeren in relatiegeschenken is sowieso een goed idee. Ze bestaan al ontzettend lang maar blijken nog steeds erg effectief wanneer je een netwerk wil opbouwen. Als je zo’n relatiegeschenk geeft na een belangrijke afspraak of kennismaking dan zullen je (potentiële) zakenrelaties je met een positief gevoel herinneren. Daar komt bij dat je ook nog eens voor extra zichtbaarheid van je bedrijf zorgt. Dan is het wel handig als dit compacte items zijn, zodat de mensen ze makkelijk mee kunnen nemen. Denk dan aan sleutelhangers of aanstekers bedrukken

Houd een open dag

Overweeg eens om een open dag te houden. In welke branche je ook een onderneming bent gestart, een open dag is de ultieme manier om mensen enthousiast te maken. Mensen willen altijd graag ergens de sfeer proeven en als jij je deuren voor één dag opent geef je ze de kans om kennis te maken met jouw producten of diensten. Zorg dan wel voor een goede voorbereiding; weet wat je wel en niet wil laten zien. Over relatiegeschenken gesproken: ook op een open dag kunnen deze goed van pas komen. Deel ze bij binnenkomst of aan het einde uit zodat je ze een tastbare herinnering aan je onderneming meegeeft. 

Extra tip: het is een goed idee om voor jezelf een ‘elevator pitch’ te bedenken. Dit is een praatje die je altijd kunt houden in het geval je een potentiële zakenrelatie tegenkomt. Zo kom je altijd professioneel en voorbereid over. Dan kan het niet meer mis gaan!

Dit artikel wordt u aangeboden door Maxilia. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden