<p>Een koe knuffelen is een van de activiteiten in het IVN beleefweekend. Foto: PR</p>

Een koe knuffelen is een van de activiteiten in het IVN beleefweekend. Foto: PR

Weekend vol beleef-activiteiten

AALTEN - In het weekend van 1, 2 en 3 oktober organiseert het IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) samen met een aantal ondernemers het IVN Beleefweekend. Tijdens dit weekend zijn er diverse activiteiten te beleven voor jong en oud. Van knuffelen met koeien of insecten determineren, er is voor iedereen iets leuks en interessants bij. 

Toeristen en lokale bewoners laten de aanwezigheid van natuur in de omgeving steeds vaker meewegen in de keuze voor een verblijf of dagje uit. Zeker na en tijdens de corona periode. Meer dan ooit is er over gebieden informatie beschikbaar, bijvoorbeeld via apps, routes en kaartjes. Maar het zijn juist de verhalen van mensen, de weetjes die niemand weet, iets bijzonders dat men pas ziet als men erop gewezen wordt, die maken dat natuur écht beleefd kan worden. 

Een aantal ondernemers in gemeente Aalten zijn een aantal jaren geleden opgeleid tot IVN gastheer van het Landschap. Juist zij willen de bijzondere nog niet ontdekte verhalen en beleving van de natuur doorgeven. Om iedereen kennis te laten maken met de natuur en met hun bedrijf, hebben zij in samenwerking met de gemeente Aalten en Achterhoek Toerisme een IVN Beleefweekend georganiseerd op 1, 2 en 3 oktober. 

Dit weekend zit vol met leuke beleef activiteiten voor jong en oud. Zo is er bijvoorbeeld een cursus schapen drijven te volgen bij ’t Noorden. Maar ook zijn er diverse wandel- en fietstochten, een bezoek bij de imker te Hennepe (Ni’je Bi’jvank) en een rondleiding door de eetbare tuin van landgoed Eppink. Tijdens een huifkarrit vanaf camping de Blökke worden bijzondere verhalen over de prachtige natuur in de Heurne verteld. De tocht gaat naar de Teunismolen waar de molenaar alle ins & outs vertelt. Ook is er kunst in Theetuin Rensink en kan men op zaterdag hier zelfs insecten determineren. Bij boerderij de Neeth kan er geknuffeld worden met koeien of deelnemers kunnen een trekkersafari beleven.

In Dinxperlo vertelt de smokkelgids alle bijzondere smokkelverhalen. Bij boerderij ‘t Westendorp zijn er rondleidingen, melkproeverijen en kunnen gasten de Silo Art van dichtbij bewonderen. Het totaaloverzicht van de activiteiten staat op de website https://www.ivn.nl/beleefweekend-aalten Hier is ook de informatie over eventueel aanmelden van tevoren en de eventuele kosten die eraan verbonden zijn te vinden. Een activiteitenfolder is verkrijgbaar bij de één van de drie VVV kantoren in gemeente Aalten en de deelnemende ondernemers: Groene Pleisterplaats, Landgoed Eppink, ’t Noorden, Theetuin Rensink, Boerderij ’t Westendorp/Suzie’s Farm, boerderij de Neeth, Joy to Sup, camping de Blökke, Teunismolen en Imker Ni’je Bi’jvank. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden