Sam’s Kledingactie voor schoolkinderen in Oeganda

AALTEN - Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Deze keer is er gekozen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in Oeganda zodat zij, wanneer corona voorbij is, weer terug naar school kunnen. De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk. Er is ook een actiedag in Aalten.

Op zaterdag 25 september kunnen mensen in Aalten kleding en schoenen die men niet meer draagt, maar waar iemand anders misschien nog wel blij van wordt, inleveren bij de Zuiderkerk aan de Ludgerstraat 64. De Sam’s vrijwilligers zijn dan van 9.00 tot 12.00 uur aanwezig om de goederen - geheel coronaproof - in ontvangst te nemen. Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden, mogen zij helaas niet aannemen.

Landelijk
Landelijk duurt de actieperiode van 13 september tot en met 11 november. Dan wordt er op diverse locaties in heel Nederland (voor langere tijd) kleding ingezameld. Deze data en adressen vindt u op de website www.samskledingactie.nl.

Hoe meer
kinderen
naar school,
hoe beter hun
perspectief

Een financiële bijdrage van 75.000 euro biedt kinderen in Oeganda iets onbetaalbaars: door naar school te gaan, maken zij kans te kunnen ontsnappen uit de armoedecirkel en een betere toekomst voor zichzelf te creëren. Met steun in de vorm van kleding en schoenen zorgt Sam’s Kledingactie er samen met Cordaid voor dat de kinderen die niet (meer) naar school gaan of na Covid-19 niet terug zouden komen, na de heropening toch weer naar school gaan of op school blijven. Hoe meer kinderen naar school toe gaan, hoe meer kans ze hebben op betaald werk en hoe beter hun toekomstperspectief wordt. En dit geven zij weer door aan hun kinderen.

Info
Voor meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie, de projecten die ondersteund worden en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd, kijk op de website. Ook voor wie zelf misschien als vrijwilliger voor de stichting aan de slag wil.


www.samskledingactie.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden