Alternatief kermisfeest in Aalten

Gezamenlijk programma van Aaltense horecaondernemers 

AALTEN - Het parkeerterrein voor evenementencentrum De Hofnar verandert in het weekend van 18 en 19 september in een afgesloten feestterrein, als alternatief voor het jaarlijkse kermisfeest in het centrum van Aalten. Voor de organisatie tekenen vier horecaondernemers: De Hofnar, Oerkroeg Schiller, SETZ Huiskamer en Domme Aanleg. 

Burgemeester Stapelkamp: “Dit is echt een unieke samenwerking in een bijzondere tijd. Niet alleen de samenwerking tussen de vier horecaondernemers, maar ook de samenwerking tussen deze ondernemers en adviseurs van politie en brandweer en de gemeente Aalten. Na uitgebreid overleg is besloten dat er veilig een alternatief programma kan worden aangeboden aan de inwoners. En hoewel er snel geschakeld is tussen alle partijen, kwam de aanvraag voor het evenement uiteindelijk te laat. Toch heb ik vandaag, 9 september, besloten de vergunning te verlenen. Vanwege de lastige tijd waarin we zitten en de unieke samenwerking heb ik eenmalig een uitzondering gemaakt om de te late vergunningsaanvraag in behandeling te nemen en uiteindelijk te verlenen.” 

Vergunning
Het gaat om een alternatief kermisfeest op zaterdag 18 september van 14.00 tot 24.00 uur (met een ‘break’ tussen 18.00 en 20.00 uur) en op zondag 19 september van 14.00 tot 19.00 uur. De hiervoor verleende vergunning ligt per 10 september 2021 ter inzage in het gemeentekantoor aan de Hofstraat in Aalten.

Coronamaatregelen
Het spreekt voor zich dat het alternatieve kermisfeest binnen de huidige coronamaatregelen wordt gehouden. Dit houdt in dat het op een afgesloten terrein plaatsvindt, dat de toegang op basis van kaartverkoop én met corona-toegangsbewijzen is (QR-code waarvoor een negatief testbewijs of bewijs van volledige vaccinatie nodig is, en ID-bewijs) en dat de eindtijd om 24.00 uur is.

Burgemeester Stapelkamp besluit: “Een ‘dankjewel’ aan de betrokken adviseurs voor het snelle handelen is hier zeker op zijn plaats. De horecaondernemers wens ik veel succes en onze inwoners op 18 en 19 september heel veel plezier.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden