Bibliotheek viert met iedereen

AALTEN - De nieuwe Bibliotheek Aalten was al te bezoeken maar op donderdag 9 september werd de bibliotheek aan de Lage Blik 28 officieel geopend (zie https://www.aaltenvooruit.nl/nieuws/algemeen/381808/nieuwe-bibliotheek-officieel-geopend-met-bubbels). Daarna is het twee weken lang feest. Ter gelegenheid hiervan is er een mooi programma samengesteld waarbij je kunt proeven van het uitgebreide aanbod van de Bibliotheek. 

De Bibliotheek Achterhoekse Poort, waar de Aaltense vestiging onder valt, wil de opening graag met iedereen vieren en organiseert daarom diverse gratis activiteiten in de twee weken na de officiële opening.
Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gedurende de twee weken meedoen met een speurtocht door Aalten. Wie alle boeken vindt, maakt kans op een mooie prijs.

Ook aan de volwassenen is gedacht: op maandag 13 september legt Aldert Doelen van iPad4senior in een workshop de nieuwste mogelijkheden van WhatsApp uit. Op dinsdag 14 september verzorgt Wim Daniëls een literaire avond en op woensdag 15 september tussen 15.30 en 16.30 uur geven taalvrijwilligers Arabische en Nederlandse les aan kinderen en volwassenen die vanuit een Arabisch land naar Nederland zijn verhuisd. Op donderdag 16 september van 10.30 tot 11.30 uur kunnen deelnemers bij het Leescafé op een leuke manier hun woordenschat vergroten en de spreekvaardigheid bevorderen. Er wordt interactief voorgelezen aan volwassenen en gepraat over het verhaal. Op maandag 20 september verzorgt Senia een informatiebijeenkomst over leeskringen en op dinsdag 21 september leert Aldert Doelen van iPad4senior de deelnemers van zijn workshop hoe ze Google Maps handig kunnen gebruiken voor een leuke wandel- of fietstocht. Op woensdag 22 september kun je een bezoek aan de bibliotheek combineren met een kijkje in de V-LAB Express, een interactieve tentoonstelling over actief burgerschap die geopend is van 13.00 tot 17.00 uur. De feestelijkheden worden op vrijdag 24 september afgesloten met een proeverij van andere culturen en een literaire avond met Özcan Akyol in de Koppelkerk in Bredevoort.

Deelname aan alle activiteiten is gratis maar voor een aantal is inschrijving van tevoren wel vereist. Kijk voor meer informatie en het verdere programma op www.achterhoeksepoort.nl of haal een programma op in de nieuwe bibliotheek.

Openingsactie
Iedereen kan deelnemen aan de activiteiten, lid of geen lid. Maar dit is wel hét moment om lid van de Bibliotheek te worden! Om te proeven hoe het is om lid te zijn, kun je 2 maanden gratis het Comfort abonnement uitproberen. Wanneer je al weet dat het naar meer smaakt, kun je meteen een jaarabonnement afsluiten en ben je tot 1 januari 2023 lid. Kom de nieuwe bibliotheek bewonderen en je kunt je meteen inschrijven.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden