Kinderen in bubbels wijden de bibliotheek in. Foto: Mark Ebbers
Kinderen in bubbels wijden de bibliotheek in. Foto: Mark Ebbers

Nieuwe bibliotheek officieel geopend met bubbels

AALTEN - Met bubbels vooraf en achteraf, daartussenin een aantal tevreden sprekers en het nieuwe Achterhoekse ‘volkslied’, werd donderdagmiddag in aanwezigheid van enkele tientallen genodigden de nieuwe bibliotheek van Aalten geopend.

Door Mark Ebbers

Kinderen in grote plastic bubbels `- ‘de bibliotheek bruist’ - gingen de rest van de aanwezigen voor door de gloednieuwe hoofdingang aan de Prinsenweg in het Aaltense centrum. Novin Mateman, de kinderburgemeester, benoemde het mooie van lezen, ook voor - of juist voor - kinderen.
Wethouder Ted Kok benadrukte dat de bibliotheek onderdeel is van een groter project: het Centrumplan Aalten. Hij vergeleek de totstandkoming van de nieuwe bieb met een mooi boek, waar wellicht nog enkele mooie hoofdstukken aan worden toegevoegd.
Rob Oosterom van de Provincie Gelderland was er als procesregisseur Achterhoek van ‘SteenGoed Benutten’, hij roemde de plek van de nieuwe bieb: “Compacte centra met goeie voorzieningen, daar willen we naartoe.”
Rocco Osterman en Matthijs Stronks presenteerden hun lied de Achterhoek: ‘Hier in de Achterhoek’. “Ik kreeg de opdracht tot een nieuw volkslied”, vertelt Rocco het publiek. “Maar ik beschouw het resultaat meer als een ode aan de Achterhoek.” Een dag voordat de clip online kwam, kregen de aanwezigen de bij het lied gemaakte clip te zien. Beelden van Achterhoekse mensen en Achterhoekse plekken, de reacties waren vrijwel unaniem positief.

Het officiële gedeelte van de middag, dat wat korter was dan ingepland, werd afgesloten met andere bubbels: champagne voor iedereen, naar keuze met of zonder alcohol. Daarna kregen de genodigden in groepjes rondleidingen door de nieuwe bibliotheek, en na 17.00 uur was iedereen welkom om de fraaie aanwinst van Aalten met eigen ogen te bekijken en rondgeleid te worden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden