Trijntje (links) en Wies op plek 2. Foto: D. Veerbeek

Mooie zilveren medaille voor Aaltense op ‘t NK Jeugd Beachvolleybal

Algemeen

AALTEN/BILTHOVEN - Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus stond het door corona uitgestelde NK jeugd Beachvolleybal in Bilthoven op het programma. 122 teams gingen de onderlinge strijd aan in verschillende categorieën. Trijntje Veerbeek die tot afgelopen seizoen bij Bovo in Aalten volleybalde en aankomend seizoen naar Rivo Rijssen overgaat, deed samen met Wies Smits mee aan dat NK, als beachkoppel in de categorie ‘meiden onder de 17’. Ze kennen elkaar via volleybaltrainingen op Papendal.

Op zaterdag werden met een flauw zonnetje de voorrondes gespeeld voor de finaledag op zondag. Ingedeeld in een poule met vier teams begonnen Trijntje en Wies de dag stroef en kwamen ze niet lekker in hun spel. Desondanks wonnen ze alle wedstrijden en konden ze zich opmaken voor de finaledag.
Zondag was het een regenachtige dag, maar daar lieten de volleybaltalenten zich niet door weerhouden. Er werd gestart met de zestien overgebleven teams, ingedeeld in vier poules. Deze wedstrijden werden met goed spel en overmacht door het koppel gewonnen, waarna de kruisfinales gespeeld werden. De achtste finale werd eenvoudig gewonnen. In de kwartfinale was de tegenstand groot en werd er na een ruime voorsprong uiteindelijk met 21-19 gewonnen, waarna de halve finale weer vrij eenvoudig werd gewonnen. De ervaren tegenstanders in de finale waren echter een maatje te groot.
Aan het eind van de dag sloten ze terecht trots een mooi en sportief toernooi af met een zilveren medaille.