Margret Rensink. Foto: PR

Margret Rensink. Foto: PR

Margret Rensink nieuwe lijsttrekker GemeenteBelangen

Algemeen

DINXPERLO/AALTEN - Tijdens de jaarvergadering van de partij GemeenteBelangen bij het Blauwe Meer in Dinxperlo is Margret Rensink als nieuwe lijsttrekker benoemd. De partij ziet in haar een waardige opvolger van Henk Rijks en kandidaat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor GemeenteBelangen. Margret Rensink is de eerste vrouwelijke kandidaat.

Door Waltraud Wensink

“GemeenteBelangen staat dichtbij de mensen die hier wonen en werken en vindt het belangrijk dat de politiek voor onze gemeente ook uit onze gemeente komt. GemeenteBelangen is een echte lokale partij, waarbij de inwoners van onze gemeente centraal staan en dat al meer dan zestig jaar. Heel begrijpelijk dat de keuze is gevallen op Margret Rensink die afkomstig is uit Aalten en veel met zowel Aalten als Dinxperlo heeft,” aldus een woordvoerder van de partij. Margret: ”Ik kreeg de vraag vanuit het bestuur of ik me beschikbaar wilde stellen. Ze zagen in mij een geschikte kandidaat. Ik heb er even over nagedacht eer ik een toezegging deed. Het is prettig dat ik veel vertrouwen en steun vanuit het bestuur kreeg en ik wil graag de vrouwelijke lijstrekker zijn, want daar zijn er immers niet al te veel van.”

Margret bekijkt zaken vanuit verschillende invalshoeken
Margret werkt als zelfstandig ondernemer als trainer/coach met veel enthousiasme met mensen om hun geluksfactor in het dagelijks leven te vergroten. ’Werken en leven met plezier’ zijn hierbij een leidraad. Trefwoorden die haar typeren zijn enthousiasme, gedrevenheid, doelgericht, creatief denken, onderzoekend, ontwikkelen, warm en betrouwbaar. Allemaal vaardigheden en competenties die haar bij uitstek een geschikte kandidaat lijken te maken voor deze taak. Ze bekijkt de zaken vanuit verschillende invalshoeken. Margret: ”Ik vind een lokale partij erg belangrijk en om op die manier dicht bij de inwoners te staan. We zijn een onafhankelijke partij en op regionaal gebied gebeurt er steeds meer. We zijn er puur voor de inwoners van de gemeente Aalten. De inwoners van Aalten en Dinxperlo weten heel goed wat er speelt en ook heel goed wat ze willen. Na zeven en een half jaar in de raad ben ik daar ook goed van op de hoogte en over wat er speelt. Daarnaast kijk ik graag naar mogelijkheden. Ik zal het er best druk mee krijgen, maar heb er wel ontzettend veel zin in. Als volksvertegenwoordiger kom je overal en het lijkt me een ontzettend leuke taak. Ik zal ervaren hoe het allemaal reilt en zeilt, maar heb er het volste vertrouwen in.”
Op de vraag of de andere partijen hun borst nu nat moeten maken met Margret als vrouwelijke lijsttrekker, moet ze lachen. ”Iedereen gaat voor zijn eigen partij en het is uiteindelijk aan de kiezer hoe het zal lopen. Ik denk zeker dat ik het kan en vind het belangrijk om een afspiegeling van de samenleving weer te geven. Dat ik een vrouw ben is mooi, want heel vaak is de politiek een ‘mannenwereldje’. Er zouden meer vrouwen in de raad mogen en in de politiek. We hebben elkaar nodig, zeker lokaal en iedereen telt mee in onze samenleving.”
‘De wijsheid ligt op straat’ geeft GemeenteBelangen aan, de mening van de inwoners is voor de partij belangrijk. “GemeenteBelangen kijkt of een vraagstuk past bij onze gemeente en niet of het past in het straatje van een landelijke partij.” Margret Rensink wil zich met passie en bevlogenheid samen met GemeenteBelangen inzetten voor een goed toekomstperspectief voor alle inwoners, jong en oud.
Op 18 december wordt de lijst officieel vastgesteld en dan zien we Margret Rensink namens GemeenteBelangen op nummer 1 van de lijst staan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant