Van Dik Hout wil de Hofnar plat spelen

Aalten - 'Stil in mij' Wie zingt er niet keihard mee met deze klassieker uit de jaren negentig? Dit is het meesterwerk van Van Dik Hout, de band die op 17 maart naar de Hofnar in Aalten komt voor een concert. De popformatie van frontman Martin Buitenhuis, wil  in Aalten  schitteren met een stevige liveshow volgepakt met alle grote hits. 

In de middenjaren tachtig zetten de bandleden van Van Dik Hout hun eerste stapjes in het muzikale circuit. Zanger Martin Buitenhuis, gitaristen Dave Rensmaag en Sandro Assorgia en bassist Benjamin Kribben zijn bevriend geraakt op een scholengemeenschap in Den Helder. Ze speelden, onder tal van verschillende bandnamen, covers van onder andere de Rolling Stones en Eagles. Later voegt drummer Louis de Wit zich bij de band en is Van Dik Hout definitief gevormd. In 1994 komt het debuutalbum uit met de toepasselijke naam Van Dik Hout. Vooral de single Stil in mij wordt een doorslaand succes. Meermaals verkiezen de luisteraars van 3FM Stil in mij tot het beste Nederlandstalige nummer aller tijden en sinds 1999 staat de plaat onafgebroken in de top 100 van de Radio 2 Top 2000. Dat Van Dik Hout geen eendagsvlieg is, bewijzen ze met hits als: Meer dan een ander, Alles of niets en 's Nachts in mijn dromen. Deze singles werden allen meer dan 100.000 verkocht en bereikten de platina status. 

De Poema's eveneens een succes
Samen met Acda en De Munnik had Van Dik Hout succes als de Poema's. Ze bestormden de hitlijsten met de debuutsingle Mijn houten hart en de nummer 1-hit Zij maakt het verschil. De samenwerking werd in 2003 afgesloten met vier uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall in Amsterdam. 

Crystal Dream  
Om 21:30 trapt Crystal Dream de avond af in de Hofnar. Zowel de pre- als afterparty is in handen van deze toonaangevende Achterhoekse coverband. De veelgeprezen musici toeren al twee decennia door heel het land. De goedgeoliede machine voelt haarfijn aan hoe ze een zaal moeten 'bespelen'. Moeiteloos schakelen ze van hedendaagse hits naar een gouwe ouwe uit de jaren zeventig. Na de warming-up neemt Van Dik Hout het stokje over. Zij gooien alles in de strijd om de toeschouwers van begin tot eind te entertainen. Na deze wervelende show is het nogmaals de beurt aan Crystal Dream, die de avond op geheel eigen wijze afsluit. 

De deuren gaan om 21:00 uur open. De kaarten, die online €19,50 (excl. fee) p.p. kosten, zijn te bestellen via www.hofnaraalten.nl. Op de avond zelf kosten de kaarten, mits nog beschikbaar, €22,50. 

Meer berichten