Foto: Gurbe Douwstra

Ben Lukassen en Gurbe Douwstra in de Hofnar

Zaterdag 7 april, vanaf 20.00 uur, treden Ben Lukassen en Gurbe Douwstra op met een muzikale en vocale ode aan het Saksisch Dialect en de Friese taal in Evenementencentrum De Hofnar in Aalten

Aalten - Elke avond onvervalst plat op de radiozender van Radio Gelderland deed het bestuur het besluit nemen een mooie combi van Saksisch dialect en de Friese taal te maken.

Ben Lukassen is een uit Ulft afkomstige singer / songwriter die zingt in het Achterhoeks / Liemers - dialect. In de Achterhoek in 1995 bekend geworden met zijn eerste, in eigen beheer, uitgebrachte CD - single 'Kleine Keerltjes'. 'Kleine Keerltjes', in eerste instantie niet geschreven voor uitgave op CD, werd binnen korte tijd een succes. Het nummer werd zelfs een Nr. 1-hit in de Optimaal FM - hitlijst en wordt al jaren verkozen in de Gelderse Top 100 lijst van Omroep Gelderland.

"Liedjes die ontstaan zijn uit mijn natuur. Niet bedacht, niet 'gepland'. Gewoon omdat ze er ' zijn' of 'komen'. Vaak ontstaan vanuit bewondering en natuurlijk de liefde voor muziek. In de grote wereld van muziek ben ik maar een 'klein keerltje'." Des te meer bijzonder: Kom voor een nadere ontmoeting naar mijn optreden aldus Ben Lukassen.

Gurbe Douwstra is een Friestalige Troubadour. Met mooie luisterliedjes als “Cliffs of Moher” en “As it myn tiid is” maar ook met het feestelijke “Lit jim gean Friezen” heeft hij een enorme schare fans in Friesland maar ook friezen daarbuiten, weten hem te vinden. Zijn populariteit dankt hij mede aan het feit dat hij zijn eigen radioprogramma op Omrop Fryslân heeft. Gurbe Douwstra wordt deze avond begeleid door Wander van Duin op contrabas, Johanna Hamstra op banjo en Jan de Vries op accordeon, gitaar, dobro en mandoline.

Het belooft een ontzettend prachtige muzikale en vocale avond te worden. Voor meer informatie over de voorstelling bij www.streektheaterDepol.nl. Kaarten zijn 10,00 euro voor deze voorstelling en zijn te verkrijgen bij:

Boekhandel Messink en Prinsen, Landstraat 39 in Aalten, Boekhandel Meneer Kees, Landstraat 7 in Aalten of ’s avond aan de kassa van het evenementencentrum De Hofnar, Polstraat 7 te Aalten. Daarnaast is het nog mogelijk kaarten te bestellen via internet:

www.streektheaterdepol.nl

Meer berichten