Korfbalvereniging Aladna heeft na 35 jaar afscheid genomen van hun clubgebouw. Aan het eind van dit jaar moet Sportpark Zuid er liggen en dan neemt Aladna intrek in het algemene clubgebouw, de huidige kantine van voetbalvereniging AD'69. (foto: Vanessa Wassink)
Korfbalvereniging Aladna heeft na 35 jaar afscheid genomen van hun clubgebouw. Aan het eind van dit jaar moet Sportpark Zuid er liggen en dan neemt Aladna intrek in het algemene clubgebouw, de huidige kantine van voetbalvereniging AD'69. (foto: Vanessa Wassink)

Aladna klaar voor nieuwe uitdaging

"Het voelt heel dubbel. We hadden een groot feest maar de reden was voor veel leden eigenlijk helemaal niet zo leuk." Korfbalvereniging Aladna heeft na 35 jaar afscheid genomen van hun clubgebouw. Aan het eind van dit jaar moet Sportpark Zuid er liggen en dan neemt Aladna intrek in het algemene clubgebouw, de huidige kantine van voetbalvereniging AD'69.

AALTEN - "Ons veld is echt aan vervanging toe, dus dat heeft de hoogste prioriteit. Als kleine vereniging – zo'n 25 leden – moet je keuzes maken. Iedere euro die overblijft steken we in het gebouw", vertelt Dianne Heezen, bestuurslid van Aladna. "Momenteel worden de opties voor een nieuw kunstgrasveld bekeken, onze voorkeur ligt bij een duurzame variant. Deze velden zijn wel iets duurder maar gaan wel langer mee en zijn gemakkelijk te vervangen. Deze variant heeft ook geen losliggende rubberkorrels, het is een veld met wat meer demping." Heezen begrijpt dat een aantal leden het vervelend vinden dat ze hun clubgebouw moeten verlaten. "Het is natuurlijk ons eigen plekkie, die verliezen we nu. Anderzijds: de volleybal- en basketbalvereniging hebben ook geen eigen kantine en daar gaat het ook prima. Het hoeft helemaal geen probleem te zijn. Ons gebouw is gewoon op. Wij hebben het gebouw 35 jaar geleden gekregen en toen was het al 35 jaar oud. Als we geen eigen clubgebouw meer hebben, hoeft dat niet te betekenen dat we onze eigen identiteit verliezen."

"De samenwerking met Ad'69 is gewoon fantastisch. Als ons veld onbespeelbaar is, kunnen wij altijd op hun velden terecht." Heezen zit namens de korfbalvereniging ook in Stichting Sportpark Zuid. "Het is fijn dat kleine verenigingen hier ook hun zegje mogen doen. De samenwerking binnen de stichting verloopt uitstekend. Er wordt eerlijk en open gecommuniceerd. Natuurlijk zeggen we elkaar weleens de waarheid maar dat hoor er ook bij."

Kangoeroegroep
"Korfbal heeft helaas geen goed imago. Dit is ontzettend jammer, want het is een geweldige sport. Ik speel het al sinds mijn twaalfde. Een gemengd team met jongens en meisjes maakt het bijzonder. De jongens worden wat minder stoer en de meiden juist wat stoerder. Jaarlijks doen wij mee aan de schoolsportdag en daar krijgen we veel leuke reacties op, maar vaak zitten die kinderen al bij een andere vereniging. Wellicht dat we binnenkort weer met een 'Kangoeroegroep' beginnen, dit is een oefengroep voor de allerjongsten, vergelijkbaar met de Voetbalschool bij AZSV. Je moet hopen dat er dan jeugd bijkomt en dat we weer groeien. Ik heb daar vertrouwen in."

Meer berichten