Onze fotograaf Roel Kleinpenning is genomineerd met deze foto van de lingerie modeshow op 8 juli tijdens de braderie in Dinxperlo. De foto werd gepubliceerd in De Band.

De mooiste nieuwsfoto van Gelderland? Dat bepaal jij

Lezers van De Persgroep-bladen bepalen wie in 2017 de mooiste, beste, meest onroerende of opmerkelijkste foto heeft gemaakt in de provincie Gelderland. Niet minder dan 45 fotografen stuurden 358 foto's in die betrekking hebben op het nieuws in deze provincie. Dertig van deze foto's dingen mee naar de titel Gelders Nieuwsfoto 2017. Onder de stemmers verloten we een Canon EOS D1300 D met toebehoren.

De foto's verschenen afgelopen jaar in de media. Een vakjury onder leiding van Wouke van Scherrenburg nomineerde 30 inzendingen die in aanmerking komen voor diverse vakprijzen in de volgende categorieën: algemeen nieuws, sport, portret, kunst/cultuur en entertainment, human interest, en reportagefotografie.

De winnaar van Gelders Nieuwsfoto wint 1.000 euro, de beste reportage wordt beloond met een reportageopdracht ter waarde van 2.000 euro en de publieksprijs levert de winnaar 250 euro op. Daarnaast bepalen schoolkinderen binnenkort wie de Kinderjuryprijs krijgt. De winnaars worden op 20 maart in het Huis der Provincie bekendgemaakt.

Gelders Nieuwsfoto wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Foto21 in Bredevoort, CODA Museum in Apeldoorn, dagbladen de Gelderlander en de Stentor en provincie Gelderland.

Bekijk hieronder de 30 genomineerde foto's en stem op de-mooiste-nieuwsfoto-van-gelderland-dat-bepaal-jij

Meer berichten