Cartoons van Henk v.d. Luyt in PP-pop-upstore

Aalten - Op zaterdagmorgen 3 maart werd de PP-pop-upstore aan de Bredevoortsestraat 4 te Aalten geopend. Er is een expositie ingricht met 30 politieke cartoons van de laatste 8 jaar in de gemeente Aalten. De cartoons zijn gemaakt door Henk van der Luyt die zijn hond en daarnaast zijn alter ego “Pietje Progressief” zich regelmatig laat verbazen over de “poltieke toestanden”.

Oud-wethouder Henk Kok van de gemeente Aalten verrichtte samen met de kunstenaar de opening. Hij memoreerde de tot standkoing van “Pietje Progressief”. Die geschiedenis gaat lang terug tot aan het jaar 1979 waarin Henk v.d. Luyt met een figuurtje “Aaltje Dens”op de proppen kwam. Dat was in het “dwarse periodiek van thans, morgen, maar niet van gisteren”Aaltendens. Van 1982 tekent Henk zijn cartoons en strips in de uitgaven van de Progressieve Partij : krantjes, advertenties en programma’s.

Deze tijdelijke winkel is een initiatief van de Progressieve Partij. Tot aan de verkiezingsdatum kan het publiek hier informatie krijgen over de Aaltense gemeenteraad en de Progressieve Partij. Er worden ook enkele interessante avond-activiteiten georganiseerd. “We hopen dat deze tijdelijke invulling van een leegstand pand in het winkelcentrum ook mensen op het idee brengt om hier iets te beginnen”, zegt Joop Wikkerink, lijsttrekker van de Progressieve Partij.

Meer berichten