De Boekenweek 2018 viert de natuur

Aalten - De Boekenweek, van 10 t/m 18 maart, viert de natuur. En het boek natuurlijk. Natuur is allesomvattend, overal in en om ons leven. Bij zoveel natuur horen eindeloos veel verhalen. En boeken. In de Bibliotheek natuurlijk!

In de Bibliotheek

Alle vestigingen besteden aandacht aan het thema Natuur, elk op eigen wijze. Zo zijn in de Bibliotheek Aalten leden van de Nederlandse Bijenhouders vereniging afdeling Aalten met een informatiestand aanwezig. Zij geven informatie over het bijenhouden; hoe lok je bijen naar je tuin, en hoe belangrijk zijn bijen. Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum heeft NBV afdeling Aalten een jubileumboek uitgegeven, dit boek is tijdens de Boekenweek in de Bibliotheek te koop. Flauwers by Laura zal in de Bibliotheek Aalten de Boekenweek met materialen opfleuren. In de Bibliotheek Gendringen zijn op vrijdagmiddag 16 maart imkers Ineke Klompenhouwer en Leo Bruggeman aanwezig, beiden lid van de imkervereniging. Zij geven uitleg over imkeren.


Workshops Na-tuur
Irma Luttikholt geeft aan het thema haar eigen draai en verzorgt in de Bibliotheek Aalten, Ulft en Varsseveld de workshop Na-tuur: recycle-boeken-kunst. Je maakt tijdens de workshop een mooi gezicht in een boek. Meer informatie hierover op www.achterhoeksepoort.nl

Avond van de Boekenweek
Op 13 maart organiseren Het Achterhoeks Kunst Café, de Bibliotheek Achterhoekse Poort en Boekhandel Messink & Prinsen gezamenlijk ‘de Avond van de Boekenweek’ met als gast Geert Kämink en Eva Schuurman. Geert Kämink zal verhalen vertellen uit zijn boek ‘Veldverhalen’, verhalen over de natuur en het boerenbestaan. Eva Schuurman, dichter des Achterhoeks, vertelt onder meer over ‘Gedonder in de wolken, een spannend jeugdboek dat zij schreef samen met Herman van Veen. Deze avond wordt gehouden bij Café Schiller in Aalten. Kosten €3,50, leden AKC en de Bibliotheek € 2,-.

Meer berichten