Bezoekers kunnen zich door Yvonne de Niet laten adviseren in de samenstelling van een cadeaupakket op maat. (foto: Vanessa Wassink)
Bezoekers kunnen zich door Yvonne de Niet laten adviseren in de samenstelling van een cadeaupakket op maat. (foto: Vanessa Wassink)

Belevingswinkel Maison Savon

In het historische centrum van boekenstad Bredevoort, tussen alle antiquariaten en galeries, is aan de Officierstraat 3 de belevingswinkel van Yvonne de Niet te vinden: Maison Savon. Yvonne woont met man en zoon al 12 jaar in Bredevoort, haar winkel heeft zij sinds januari 2017 op dit adres.

BREDEVOORT – Wanneer je de winkel binnenkomt besef je meteen op een bijzonder adres te zijn: Maison Savon is een belevenis voor je zintuigen. Geuren, kleuren en smaak. Er zijn zepen te vinden in alle soorten en maten, maar ook verzorgingsproducten voor het hele gezin, aroma-diffusers, kaarsen, en delicatessen zoals thee en jam.

Bezoekers kunnen zich door Yvonne laten adviseren in de samenstelling van een cadeaupakket op maat. Hardlopers zijn de Franse Marseille zeep op puur natuurlijke basis, en de Aleppo olijfzeep met laurier uit Marokko.

Wat maakt ondernemen in Bredevoort speciaal? "Dat is de combi van inwoners en toeristen. De Koppelkerk hier trekt veel bezoekers en ik lift daar ook op mee. Ik geniet van de gesprekken met mensen die naar mijn winkel komen, van het persoonlijke contact. Je merkt dat het gewaardeerd wordt dat ik de tijd voor mensen heb."

Waar kent men je hier nog meer van? "Naast de winkel werk ik bij de huisartsenpost van het ziekenhuis in Winterswijk. Verder verzorg ik als redactielid van Bredevoort.nu mede de input. We zijn nu druk bezig met een nieuwe website. Ik zing bij popkoor Toon! en als vrijwilliger bij de VVV organiseer ik de zomerconcerten op zondagmiddagen op 't Zand. Leuk om te kunnen melden dat Sandra Vanreys dit jaar op het programma staat."

Ga je graag uit? "Hoewel ik van muziek en uit eten gaan hou, ben ik het liefst thuis. Ik kijk graag naar een goede tv-serie. Op vakantie gaan we vaak naar de Ardennen, ook voor mijn man die triathleet is."

Wat mis je nog in de gemeente Aalten? " Helemaal niets. Ik kan in Aalten prima slagen en hoef dus ook niet naar Winterswijk of Doetinchem; ik doe het met wat er is.
In Bredevoort zou ik het toejuichen dat meer panden gevuld worden met horeca. Het zou fijn zijn voor mensen die op vakantie zijn bij De Twee Bruggen om wat meer keus te hebben."

Wat is je motto? "Pluk de dag! En het past bij me om af en toe enig risico te nemen. Dat vind ik beter dan later spijt te hebben van het niet proberen."

www.maisonsavon.nl

Meer berichten